Pieno, kefyro, rūgpienio, pasukų energinė vertė gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip pieno riebumas, fermentacijos procesas ir bet kokie papildomi ingredientai.
Paprastai pienas, kefyras ir t.t yra maistingas gėrimas, kuriame yra probiotikų ir baltymų.
Pieno ir subproduktų energetinė vertė Lentelė
100 ml pieno ir t.t | Kalorijos |
---|---|
Kefyras (liesas) energetinė vertė | 30 kcal |
Kefyras (riebus)energetinė vertė | 84 kcal |
Kokosų pienas energetinė vertė | 44 kcal |
Lieso pieno milteliai | 87 kcal |
Pasukų energetinė vertė | 40 kcal |
Pienas 3.2 % energetinė vertė | 58 kcal |
Pienas (liesas) energetinė vertė | 31 kcal |
Rūgpienis 2.5 % energetinė vertė | 57 kcal |
Rūgpienis 3.2 % energetinė vertė | 61 kcal |
Skystos išrūgos energetinė vertė | 24 kcal |
Sojų pienas (neriebus) | 33 kcal |
Sutirštintas pienas be cukraus | 78 kcal |
Sutirštintas saldintas pienas | 371 kcal |
Nurodoma pieno, kefyro, rūgpienio, pasukų energinė vertė yra sąlyginė, nes organizmas ne visas maisto medžiagas pasisavina. Šios vertės gali svyruoti priklausomai nuo konkrečių ingredientų ir proporcijų, naudojamų pieno subproduktų gamybos procese. Jei bus pridėta saldiklių ar kvapiųjų medžiagų, kalorijų skaičius gali padidėti. Be to, naudojant įvairių rūšių pieną (nenugriebtą, riebų ar liesą), tai turės įtakos galutinio produkto maistinei sudėčiai.
Verta paminėti, kad fermentacijos procesas kefyre, rūgpienyje ar pasukose gali prisidėti prie laktozės skaidymo, todėl kai kuriems žmonėms jis lengviau virškinamas, palyginti su įprastu pienu. Kefyre rūgpienyje ar pasukose esantys probiotikai taip pat gali būti naudingi virškinimo sistemai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą