Pieno kefyro energetinė vertė Lentelė

Pieno, kefyro, rūgpienio, pasukų energinė vertė gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip pieno riebumas, fermentacijos procesas ir bet kokie papildomi ingredientai.
Paprastai pienas, kefyras ir t.t yra maistingas gėrimas, kuriame yra probiotikų ir baltymų.

Pieno ir subproduktų energetinė vertė Lentelė


100 ml pieno ir t.tKalorijos
Kefyras (liesas) energetinė vertė30 kcal
Kefyras (riebus)energetinė vertė84 kcal
Kokosų pienas energetinė vertė44 kcal
Lieso pieno milteliai87 kcal
Pasukų energetinė vertė40 kcal
Pienas 3.2 % energetinė vertė58 kcal
Pienas (liesas) energetinė vertė31 kcal
Rūgpienis 2.5 % energetinė vertė57 kcal
Rūgpienis 3.2 % energetinė vertė61 kcal
Skystos išrūgos energetinė vertė24 kcal
Sojų pienas (neriebus)33 kcal
Sutirštintas pienas be cukraus78 kcal
Sutirštintas saldintas pienas371 kcal

Nurodoma pieno, kefyro, rūgpienio, pasukų energinė vertė yra sąlyginė, nes organizmas ne visas maisto medžiagas pasisavina. Šios vertės gali svyruoti priklausomai nuo konkrečių ingredientų ir proporcijų, naudojamų pieno subproduktų gamybos procese. Jei bus pridėta saldiklių ar kvapiųjų medžiagų, kalorijų skaičius gali padidėti. Be to, naudojant įvairių rūšių pieną (nenugriebtą, riebų ar liesą), tai turės įtakos galutinio produkto maistinei sudėčiai.
Verta paminėti, kad fermentacijos procesas kefyre, rūgpienyje ar pasukose gali prisidėti prie laktozės skaidymo, todėl kai kuriems žmonėms jis lengviau virškinamas, palyginti su įprastu pienu. Kefyre rūgpienyje ar pasukose esantys probiotikai taip pat gali būti naudingi virškinimo sistemai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą