Tiesiniai metrai į kvadratinius metrus Skaičiuoklė

Kaip pakeisti tiesinius metrus į kvadratinius metrus? Turite žinoti objekto ilgį ir plotį. Tiesinių metrų keitimas į kvadratinius metrus, skaičiuoklė.

Linear to Square Meters Converter
1 metras = 100 centimetrų

Koks skirtumas tarp tiesinių metrų ir kvadratinių metrų?


Tiesiniai metrai:
Tiesinis metras (dažnai tiesiog vadinamas metru) yra ilgio vienetas, matuojantis atstumą išilgai tiesios linijos.
Jis naudojamas matuoti atstumus ar ilgius, pvz., stogo dangos rulone ilgį ir plotį, sienos ilgį ir aukštį arba audinio ilgį ir plotį. 

Kvadratinių metrų:
Kvadratinis metras yra ploto vienetas, matuojantis dvimačio paviršiaus dydį.
Jis naudojamas matuoti plokščio paviršiaus plotą, pvz., kambario plotą, žemės sklypo dydį arba sienos paviršiaus plotą.

Kaip konvertuoti tiesinius metrus į kvadratinius metrus?


Konvertuodami iš tiesinių metrų į kvadratinius metrus, iš esmės randate paviršiaus plotą. Pavyzdžiui, Jūsų kambarys yra 30 kvadratiniai metrai, 6 * 5. Kilimo ritinio plotis 2 metro. Jums reikia 3 gabalų po 5 metrus, kad padengtumėte visą kambarį.

Norėdami rasti plotą (kvadratiniais metrais), kurį gali padengti kilimas, galite naudoti formulę:

Kiek reikia kilimo, linoleumo ir t.t? Jūsų kambarys yra 30 kvadratiniai metrai. Turite padauginti kiekį tiesiniais metrais (Q) iš kilimo ilgio metrais (L) ir iš kilimo pločio (W). S = Q * L * W.

S = 3 * 5 * 2
S = 30 m²

Būtina paskaičiuoti kambario ar patalpų, kuriomis bus išklota kiliminė danga, kvadratinius metrus, kiek tiksliai jums reikia. Taigi jūs turite žinoti kilimo ilgį ir plotį, arba kitaip tariant linijinius metrus.

Skaičiuoklės pagalba apskaičiuosite reikiamą kiliminės dangos kiekį. Neteisingai apskaičiavus, gali būti išmesta per daug kilimo, o tai yra nereikalingos papildomos išlaidos, ypač jei turite didelį plotą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą