Mėsos energetinė vertė Lentelė

Mėsos energetinė vertė kalorijomis 100 g
Mėsos energinė vertė gali skirtis priklausomai nuo mėsos rūšies ir jos paruošimo būdo. Paprastai mėsa yra geras baltymų šaltinis ir gali aprūpinti organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis.
Energijos kiekis iš mėsos visų pirma gaunamas baltymų ir riebalų pavidalu. Mėsos energinė vertė paprastai matuojamas kalorijomis.
Lentelėje pateiktos, apytikslės skirtingų mėsos rūšių energetinės vertės kalorijomis, mėsos energetinė vertė nurodyta kalorijomis 100 gramų.

Mėsos energetinė vertė Lentelė


100 g mėsosKalorijos
Antiena345 kcal
Aviena (liesa)206 kcal
Aviena (riebi)316 kcal
Jaučio mentė151 kcal
Jautiena271 kcal
Jautienos filė126 kcal
Kalakutiena205 kcal
Kiauliena (riebi)390 kcal
Kiaulienos filė176 kcal
Kiaulienos mentė250 kcal
Veršiena (riebi)142 kcal
Veršienos filė104 kcal
Veršienos sprandinė112 kcal
Veršienos šoninė138 kcal
Vištienos šlaunelės120 kcal
Vištienos krūtinėlė165 kcal
Žąsiena490 kcal

Šios vertės gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip paruošimo būdas, riebalų kiekis ir skirtingos mėsos rūšys. Svarbu pažymėti, kad nors mėsa yra geras baltymų ir tam tikrų maistinių medžiagų šaltinis, taip pat svarbu subalansuotą mitybą, apimančią įvairius maisto produktus, kad gautumėte visas organizmui reikalingas maistines medžiagas. Be to, gaminimo būdai, tokie kaip kepimas orkaitėje, virimas ar kepimas ant grotelių, gali turėti įtakos mėsos maistinei sudėčiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą