Mėsos energinė vertė gali skirtis priklausomai nuo mėsos rūšies ir jos paruošimo būdo. Paprastai mėsa yra geras baltymų šaltinis ir gali aprūpinti organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis.
Energijos kiekis iš mėsos visų pirma gaunamas baltymų ir riebalų pavidalu. Mėsos energinė vertė paprastai matuojamas kalorijomis.
Lentelėje pateiktos, apytikslės skirtingų mėsos rūšių energetinės vertės kalorijomis, mėsos energetinė vertė nurodyta kalorijomis 100 gramų.
Mėsos energetinė vertė Lentelė
100 g mėsos | Kalorijos |
---|---|
Antiena | 345 kcal |
Aviena (liesa) | 206 kcal |
Aviena (riebi) | 316 kcal |
Jaučio mentė | 151 kcal |
Jautiena | 271 kcal |
Jautienos filė | 126 kcal |
Kalakutiena | 205 kcal |
Kiauliena (riebi) | 390 kcal |
Kiaulienos filė | 176 kcal |
Kiaulienos mentė | 250 kcal |
Veršiena (riebi) | 142 kcal |
Veršienos filė | 104 kcal |
Veršienos sprandinė | 112 kcal |
Veršienos šoninė | 138 kcal |
Vištienos šlaunelės | 120 kcal |
Vištienos krūtinėlė | 165 kcal |
Žąsiena | 490 kcal |
Šios vertės gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip paruošimo būdas, riebalų kiekis ir skirtingos mėsos rūšys. Svarbu pažymėti, kad nors mėsa yra geras baltymų ir tam tikrų maistinių medžiagų šaltinis, taip pat svarbu subalansuotą mitybą, apimančią įvairius maisto produktus, kad gautumėte visas organizmui reikalingas maistines medžiagas. Be to, gaminimo būdai, tokie kaip kepimas orkaitėje, virimas ar kepimas ant grotelių, gali turėti įtakos mėsos maistinei sudėčiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą