Daržovių energetinė vertė Lentelė

 

Kas yra maistinė energetinė vertė? daržovės mažai kaloringos

Daržovių energinė vertė skiriasi priklausomai nuo konkrečios daržovių rūšies ir jos paruošimo būdo.
Paprastai daržovės yra mažai kaloringos, palyginti su kitomis maisto grupėmis, ir jose gausu būtinų maistinių medžiagų, skaidulų ir antioksidantų.

Keletas įprastų daržovių energijos kiekio vertės, nurodytos kalorijomis 100 gramų.

100 g daržoviųKalorijos
Agurkai energetinė vertė12 kcal
Ankštinės pupelės energetinė vertė56 kcal
Artišokai energetinė vertė45 kcal
Baklažanai energetinė vertė24 kcal
Baltagūžiai kopūstai energetinė vertė22 kcal
Brokolis energetinė vertė23 kcal
Burokėliai energetinė vertė42 kcal
Gūžinės salotos energetinė vertė11 kcal
Imbierai energetinė vertė62 kcal
Juodosios alyvuogės energetinė vertė351 kcal
Morkos energetinė vertė26 kcal
Paprikos energetinė vertė24 kcal
Pekino kopūstai energetinė vertė12 kcal
Petražolės energetinė vertė52 kcal
Pievagrybiai energetinė vertė14 kcal
Pomidorai energetinė vertė17 kcal
Porai energetinė vertė25 kcal
Rauginti kopūstai energetinė vertė14 kcal
Ridikėliai energetinė vertė10 kcal
Salierai energetinė vertė16 kcal
Salotos (lapinės) energetinė vertė16 kcal
Šparagai energetinė vertė14 kcal
Špinatai energetinė vertė15 kcal
Žaliosios alyvuogės energetinė vertė146 kcal
Žiediniai kopūstai energetinė vertė24 kcal

Kokia bulvių ir jos gaminių energetinė vertė?


Bulvių ir bulvių gaminių energinė vertė gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip kepimo ar virimo būdai, priedai (sviestas ar aliejus) ir konkrečios bulvių veislės. Paprastai bulvės yra didelis angliavandenių šaltinis.

100 g bulviųKalorijos
Bulvės su grietinės padažu286 kcal
Bulviniai blynai su kiaušiniais789 kcal
Bulvių košė be sviesto321 kcal
Bulvių košė su sviestu ir pienu391 kcal
Bulvių plokštainis su spirgučiais      495 kcal
Bulvių traškučiai530 kcal
Skrudintos bulvės200 kcal
Virtos bulvės78 kcal

Svarbu atkreipti dėmesį, kad šios daržovių energetinės vertės gali skirtis, atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip gaminimo būdai ir pridedami ingredientai. Daržovės paprastai laikomos mažai kalorijų, bet įvairių medžiagų turinčia maisto grupe. Daržovėse gausu vitaminų ir mineralų, todėl jos yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Jei norite sveikai maitintis reiktų sumažinti patiekalų vartojimą, kurie pagamintų iš bulvių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą