Paprastai daržovės yra mažai kaloringos, palyginti su kitomis maisto grupėmis, ir jose gausu būtinų maistinių medžiagų, skaidulų ir antioksidantų.
Keletas įprastų daržovių energijos kiekio vertės, nurodytos kalorijomis 100 gramų.
100 g daržovių | Kalorijos |
---|---|
Agurkai energetinė vertė | 12 kcal |
Ankštinės pupelės energetinė vertė | 56 kcal |
Artišokai energetinė vertė | 45 kcal |
Baklažanai energetinė vertė | 24 kcal |
Baltagūžiai kopūstai energetinė vertė | 22 kcal |
Brokolis energetinė vertė | 23 kcal |
Burokėliai energetinė vertė | 42 kcal |
Gūžinės salotos energetinė vertė | 11 kcal |
Imbierai energetinė vertė | 62 kcal |
Juodosios alyvuogės energetinė vertė | 351 kcal |
Morkos energetinė vertė | 26 kcal |
Paprikos energetinė vertė | 24 kcal |
Pekino kopūstai energetinė vertė | 12 kcal |
Petražolės energetinė vertė | 52 kcal |
Pievagrybiai energetinė vertė | 14 kcal |
Pomidorai energetinė vertė | 17 kcal |
Porai energetinė vertė | 25 kcal |
Rauginti kopūstai energetinė vertė | 14 kcal |
Ridikėliai energetinė vertė | 10 kcal |
Salierai energetinė vertė | 16 kcal |
Salotos (lapinės) energetinė vertė | 16 kcal |
Šparagai energetinė vertė | 14 kcal |
Špinatai energetinė vertė | 15 kcal |
Žaliosios alyvuogės energetinė vertė | 146 kcal |
Žiediniai kopūstai energetinė vertė | 24 kcal |
Kokia bulvių ir jos gaminių energetinė vertė?
Bulvių ir bulvių gaminių energinė vertė gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip kepimo ar virimo būdai, priedai (sviestas ar aliejus) ir konkrečios bulvių veislės. Paprastai bulvės yra didelis angliavandenių šaltinis.
100 g bulvių | Kalorijos |
---|---|
Bulvės su grietinės padažu | 286 kcal |
Bulviniai blynai su kiaušiniais | 789 kcal |
Bulvių košė be sviesto | 321 kcal |
Bulvių košė su sviestu ir pienu | 391 kcal |
Bulvių plokštainis su spirgučiais | 495 kcal |
Bulvių traškučiai | 530 kcal |
Skrudintos bulvės | 200 kcal |
Virtos bulvės | 78 kcal |
Svarbu atkreipti dėmesį, kad šios daržovių energetinės vertės gali skirtis, atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip gaminimo būdai ir pridedami ingredientai. Daržovės paprastai laikomos mažai kalorijų, bet įvairių medžiagų turinčia maisto grupe. Daržovėse gausu vitaminų ir mineralų, todėl jos yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Jei norite sveikai maitintis reiktų sumažinti patiekalų vartojimą, kurie pagamintų iš bulvių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą