Žuvies energinė vertė skiriasi priklausomai nuo žuvies rūšies, paruošimo būdų. Žuvis paprastai laikoma labai vertingu maisto šaltiniu, kurioje gausu aukštos kokybės baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų.
Žuvies energinė vertė paprastai matuojamas kalorijomis. Žemiau pateiktoje lentelėje surašytos, įvairių rūšių žuvų filė energetinės vertės kalorijomis 100 gramų.
Žuvų energetinė vertė Lentelė
| 100 g žuvies | Kalorijos |
|---|---|
| Jūrų ešeriai energetinė vertė | 94 kcal |
| Jūrų lydekos energetinė vertė | 164 kcal |
| Karpiai energetinė vertė | 230 kcal |
| Lašišos energetinė vertė | 200 kcal |
| Menkė energetinė vertė | 82 kcal |
| Paltusas energetinė vertė | 140 kcal |
| Raudonieji ikrai | 256 kcal |
| Sardinės energetinė vertė | 208 kcal |
| Silkė energetinė vertė | 240 kcal |
| Skumbrės energetinė vertė | 195 kcal |
| Tilapija energetinė vertė | 96 kcal |
| Tunas energetinė vertė | 107 kcal |
| Upėtakis energetinė vertė | 148 kcal |
Svarbu pažymėti, kad šios vertės yra apytikslės ir gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip konkretus gaminimo būdas (kepimas, virimas, sūdymas), pridėtos ar išimtos sudedamosios žuvies dalys: oda ar kaulai. Žuvis būtina mitybos racione, nes žuvyje yra būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip omega-3 riebalų rūgštys, kurios žinomos dėl teigiamo poveikio širdies sveikatai.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą