Žuvų energetinė vertė Lentelė

žuvis energetine verte

Žuvies energinė vertė skiriasi priklausomai nuo žuvies rūšies, paruošimo būdų. Žuvis paprastai laikoma labai vertingu maisto šaltiniu, kurioje gausu aukštos kokybės baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų.
Žuvies energinė vertė paprastai matuojamas kalorijomis. Žemiau pateiktoje lentelėje surašytos, įvairių rūšių žuvų filė energetinės vertės kalorijomis 100 gramų.

Žuvų energetinė vertė Lentelė


100 g žuviesKalorijos
Jūrų ešeriai energetinė vertė94 kcal
Jūrų lydekos energetinė vertė164 kcal
Karpiai energetinė vertė230 kcal
Lašišos energetinė vertė200 kcal
Menkė energetinė vertė82 kcal
Paltusas energetinė vertė140 kcal
Raudonieji ikrai256 kcal
Sardinės energetinė vertė208 kcal
Silkė energetinė vertė240 kcal
Skumbrės energetinė vertė195 kcal
Tilapija energetinė vertė96 kcal
Tunas energetinė vertė107 kcal
Upėtakis energetinė vertė148 kcal

Svarbu pažymėti, kad šios vertės yra apytikslės ir gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip konkretus gaminimo būdas (kepimas, virimas, sūdymas), pridėtos ar išimtos sudedamosios žuvies dalys: oda ar kaulai. Žuvis būtina mitybos racione, nes žuvyje yra būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip omega-3 riebalų rūgštys, kurios žinomos dėl teigiamo poveikio širdies sveikatai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą