Sūrių energetinės vertės gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip naudojamo pieno rūšis, sūrio gamybos procesas ir konkretūs prekės ženklai.
Pateiktoje lentelėje yra įvairių sūrių rūšių pavadinimai ir jų apytikslės energetinės vertės, nurodytas kalorijomis (kcal) 100 gramų.
Sūrių rūšys ir energetinė vertė Lentelė
100 g sūrio | Kalorijos |
---|---|
Brinza 50 % energetinė vertė | 370 kcal |
Čederis 34 % energetinė vertė | 370 kcal |
Edamas 40 % energetinė vertė | 315 kcal |
Ementalis 45 % | 383 kcal |
Feta energetinė vertė | 216 kcal |
Kamamberas 60 % | 378 kcal |
Mascarpone 70 % | 450 kcal |
Mocarela 45 % energetinė vertė | 207 kcal |
Parmezanas energetinė vertė | 395 kcal |
Pelėsinis 50 % energetinė vertė | 370 kcal |
Pelėsinis 50 % energetinė vertė | 370 kcal |
Rokforo energetinė vertė | 369 kcal |
Roquefort (rokforo) yra mėlynojo pelėsinio sūrio rūšis, kilusi iš Pietų Prancūzijos. Jis pagamintas iš avies pieno ir yra žinomas dėl stipraus skonio.
Atminkite, kad šios sūrių energetinės vertės yra apytikslės ir gali skirtis atsižvelgiant į konkrečius prekės ženklus. Visada patikrinkite etiketę esančią ant sūrio, kad rastumėte tikslią informaciją.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą