Sūrių energetinė vertė Lentelė

Sūrių rūšys, sūrių energetinė vertė
Sūrių energetinės vertės gali skirtis atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip naudojamo pieno rūšis, sūrio gamybos procesas ir konkretūs prekės ženklai.
Pateiktoje lentelėje yra įvairių sūrių rūšių pavadinimai ir jų apytikslės energetinės vertės, nurodytas kalorijomis (kcal) 100 gramų.

Sūrių rūšys ir energetinė vertė Lentelė


100 g sūrioKalorijos
Brinza 50 % energetinė vertė370 kcal
Čederis 34 % energetinė vertė370 kcal
Edamas 40 % energetinė vertė315 kcal
Ementalis 45 %383 kcal
Feta energetinė vertė216 kcal
Kamamberas 60 %378 kcal
Mascarpone 70 %450 kcal
Mocarela 45 % energetinė vertė207 kcal
Parmezanas energetinė vertė395 kcal
Pelėsinis 50 % energetinė vertė370 kcal
Pelėsinis 50 % energetinė vertė370 kcal
Rokforo energetinė vertė369 kcal

Roquefort (rokforo) yra mėlynojo pelėsinio sūrio rūšis, kilusi iš Pietų Prancūzijos. Jis pagamintas iš avies pieno ir yra žinomas dėl stipraus skonio.

Atminkite, kad šios sūrių energetinės vertės yra apytikslės ir gali skirtis atsižvelgiant į konkrečius prekės ženklus. Visada patikrinkite etiketę esančią ant sūrio, kad rastumėte tikslią informaciją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą