Metrai į kubinius metrus Skaičiuoklė m į m3

Kaip konvertuoti tiesinius metrus į kubinius metrus? Konvertuoti iš metrų į kubinius metrus arba paskaičiuoti kiek objektai, medžiagos ar prekės užims vietos kubais.

Kubiniai metrai: 0

Tiesinis metras yra sąlyginai ilgio vienetas, o kubinis metras yra tūrio vienetas. Norint konvertuoti tiesinius metrus į kubinius metrus, būtina žinoti objektų aukštį, ilgį ir plotį milimetrais. Pavyzdys jei norite perversti lentų skaičių į kubinius metrus į langelį "Tiesiniai metrai" įrašote lentų kiekį.
1 metras = 100 centimetrų = 1000 milimetrų

Kaip konvertuoti tiesinius metrus į kubinius metrus?


Norėdami pakeisti tiesinius metrus į kubinius metrus, be ilgio turite turėti objekto pločio ir aukščio (arba gylio) matą. Svarbiausia yra turėti visus tris matmenis (ilgį, plotį ir aukštį), kad tiesinius metrus būtų galima pakeisti į kubinius metrus.

Pavyzdys. Tiesinių metrų pakeitimas į kubinių metrų


Sakykime, kad turite stačiakampes statybinius blokelius. Tada, kad vienos blokelio ilgis yra 1 metras, plotis 0,5 metro ir aukštis 0,3 metro, bet jūs turite 41 blokelį ir jums reikia sužinoti kokį tūrį jie užims.

Tūris=ilgis*plotis*aukštis*41
Tūris = 1 m*0,5 m*0,3 m*41
Tūris=6.15  m3

Taigi, šių visų blokelių tūris – 6,15 kub.

Šis skaičiavimas padeda nustatyti kiek reikia vietos, kurią užims prekės. Tai yra įprastas logistikos ir gabenimo scenarijus, kai reikia žinoti pakuočių kiekį sandėliavimo ir transportavimo tikslais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą