Metrai per sekundę į Kilometrus per valandą Skaičiuoklė

Įrašykite reikšmes į žemiau esantį langelį, kad konvertuotumėte metrus per sekundę į kilometrus per valandą (m/s į km/h).

km/h:

Metrai per sekundę yra greičio arba greičio matavimo vienetas, kur vienas metras per sekundę reiškia nuvažiuotą atstumą metrais, padalijus iš laiko sekundėmis. Pavyzdžiui, jei 100 metrų atstumą nubėgate per 10 sekundžių, jūsų greitis yra 10 metrų per sekundę (100 metrų ÷ 10 sekundžių = 10 m/s).

Konvertavimas tarp šių dviejų vienetų yra nesudėtingas, nes vienas kilometras per valandą yra lygus 0,277778 metro per sekundę, o vienas metras per sekundę – 3,6 kilometro per valandą.

Kita vertus, kilometrai per valandą taip pat yra greičio arba greičio matavimo vienetas, kur vienas kilometras per valandą reiškia nuvažiuotą atstumą kilometrais, padalijus iš laiko valandomis. Pavyzdžiui, jei nuvažiuojate 200 kilometrų atstumą per 4 valandas, jūsų greitis yra 50 kilometrų per valandą (200 kilometrų ÷ 4 valandos = 50 km/h).

Metrai per sekundę į kilometrus per valandą lentelė


Metrai per sekunde i kilometrus per valanda formule

Kaip paversti m/s į km/h?


Norėdami paversti metrus per sekundę į kilometrus per valandą, galite naudoti šią formulę:

km/h = (m/s) x 3,6

Pavyzdžiui, jei jūsų greitis yra 10 metrų per sekundę, galite jį paversti į kilometrus per valandą naudodami aukščiau pateiktą formulę:

km/h = 10 m/s x 3,6 = 36 km/h

Taigi 10 metrų per sekundę prilygsta 36 kilometrams per valandą.

Ir atvirkščiai, norėdami konvertuoti iš kilometrų per valandą į metrus per sekundę, galite naudoti šią formulę:

m/s = (km/h) ÷ 3,6

Pavyzdžiui, jei jūsų greitis yra 72 kilometrai per valandą, galite jį konvertuoti į metrus per sekundę naudodami aukščiau pateiktą formulę:

m/s = 72 km/h ÷ 3,6 = 20 m/s

Taigi 72 kilometrai per valandą prilygsta 20 metrų per sekundę.

Norėdami konvertuoti iš metrų per sekundę į kilometrus per valandą, galite naudoti šį koeficientą 3,6, kuris parodo sekundžių skaičių per valandą (60 sekundžių x 60 minučių = 3600 sekundžių). Padauginus greitį metrais per sekundę iš 3,6, gausite greitį kilometrais per valandą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą