Kilometrai per valandą į Metrus per sekundę Skaičiuoklė

Įrašykite reikšmes į žemiau esantį langelį, kad konvertuotumėte kilometrus per valandą į metrus per sekundę (km/h į m/s).

m/s:

Kilometras per valandą yra metrinėje sistemoje naudojamas greičio vienetas, matuojantis nuvažiuotą atstumą kilometrais per valandą. Jis dažniausiai naudojamas kelių eisme ir daugelyje šalių, kur naudojama metrinė sistema.

Kita vertus, metrai per sekundę yra greičio vienetas, naudojamas Tarptautinėje vienetų sistemoje (SI), kuris matuoja nuvažiuotą atstumą metrais per sekundę. Tai standartinis greičio vienetas, naudojamas mokslo ir inžinerijos srityse bei daugelyje kitų sričių.

Kilometrų per valandą ir metrų per sekundę perskaičiavimo koeficientas yra 0,277778, o tai reiškia per vieną sekundę įveiktų metrų skaičių judant 1 kilometro per valandą greičiu. Šis perskaičiavimo koeficientas gaunamas padalijus metrų skaičių kilometre (1000) iš sekundžių skaičiaus per valandą (3600). Dažnai yra perskaičiuojamas vėjo greitis iš km/h i m/s

Todėl konvertuodami iš km/h į m/s, greitį km/h padauginame iš 0,277778, kad gautume ekvivalentinį greitį m/s.

Lentelė km/h to m/s


Kilometrų per valandą (km/h) į metrus per sekundę (m/s) perskaičiavimo lentelė

kaip km/h paversti m/s formule, vejo greitis km/h i m/s

Kaip paversti km/h į m/s?


Kilometrai per valandą (km/h) ir metrai per sekundę (m/s) yra greičio vienetai. 1 km/h yra lygus 0,277778 m/s.

Norėdami paversti km/h į m/s, galite naudoti šią formulę:

m/s = (km/h) x 0,277778

Pavyzdžiui, vęjo greitis km/h i m/s jei norite konvertuoti 50 km/h greitį į m/s, 50 padauginkite iš 0,277778:

m/s = 50 x 0,277778
m/s = 13,8889

Todėl 50 km/h vėjo greitis yra lygus 13,8889 m/s.

Apskritai, nors kilometrai per valandą nėra taip plačiai naudojami kaip metrai per sekundę mokslo ir inžinerijos kontekste, tai yra įprastas greičio vienetas, naudojamas kasdieniame gyvenime, ypač šalyse, kuriose naudojama metrinė sistema.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą