Prostatitas lėtinis ir ūmus prostatos uždegimas

Prostatito gydymas namuose.

Prostatitas yra prostatos liaukos uždegimas. Prostatos liauka yra vyrų reprodukcinės sistemos dalis, esanti tarp šlaplės ir šlapimo pūslės. Jos pagrindinis funkcija yra gaminti spermos skysčio dalį, kuris padeda atlikti normalų lytinių organų funkciją.

Lėtinis ir ūmus prostatitas


Prostatitas gali būti ūmus ar lėtinis. Ūminis prostatitas yra staigus ir intensyvus uždegiminis procesas, kuris dažniausiai atsiranda dėl bakterinės infekcijos ir lydi aukštą temperatūrą, pilvo skausmą, šlapimo susilaikymą, šlapinimosi skausmą ir kitus simptomus. Lėtinis prostatitas yra lėtai progresuojantis uždegiminis procesas, kuris gali būti dėl bakterijų ar nebakterinio pobūdžio. Simptomai paprastai yra lengvesni nei ūminio prostatito atveju, tačiau jie gali būti ilgalaikiai ir kartais sunkiai gydomi.

Kas sukelia prostatitą?


Prostatitas išsivystyti gali dėl įvairių priežasčių, įskaitant bakterinę infekciją, šlapimo pūslės obstrukciją, padidėjusią prostatos dydį, žalingus įpročius, stresą ir kt. Diagnozuojant prostatitą, gydytojas gali atlikti fizinį tyrimą, kraujo ir šlapimo tyrimus, taip pat prostatos biopsiją ir kitus diagnostinius tyrimus.

Prostatitas ir alkoholis


Alkoholis gali turėti neigiamą poveikį prostatitui. Pirmiausia, alkoholis gali sumažinti imuninę sistemos funkciją, dėl to padidėja bakterinės infekcijos rizika, kuri gali sukelti arba suaktyvinti prostatitą. Be to, alkoholis gali sukelti padidėjusią šlapinimosi poreikį, o tai gali sukelti skausmą ir diskomfortą, susijusius su prostatitu.

Be to, alkoholis gali padidinti prostatos uždegimą, nes alkoholis yra dirgiklis, kuris gali dirginti prostatos audinius ir padidinti uždegimą. Taip pat alkoholis gali sukelti padidėjusią kraujospūdžio reakciją, o tai taip pat gali padidinti uždegimą ir skausmą susijusį su prostatitu.

Dėl šių priežasčių rekomenduojama riboti alkoholio vartojimą, jei sergate prostatitu. Geriausia yra visiškai susilaikyti nuo alkoholio, kol prostatitas yra gydomas. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į sveiką gyvenseną, įskaitant sveiką mitybą, fizinę aktyvumą ir streso valdymą, kad padidintumėte savo imuninę sistemą ir pagerintumėte savo prostatos sveikatą.

Prostatitas ir mityba. Ką galima valgyti, o ko reiktų atsisakyti?


Prostatito atveju tinkama mityba yra labai svarbi. Kepenų ir inkstų funkcijos sutrikimas yra paplitęs prostatito simptomas, todėl svarbu valgyti maisto produktus, kurie neperkrautų šių organų. Taip pat reikia vengti maisto produktų, kurie gali padidinti uždegimą ir skausmą. Štai keli patarimai, kaip tinkamai maitintis, kai turite prostatitą:

Prostatai svarbiausi maisto produktai

  1. Gerkite pakankamai skysčių - tai padės išlaikyti normalų šlapinimąsi ir sumažinti skausmą.
  2. Valgykite maisto produktus, kuriuose yra daug antioksidantų - jie padeda mažinti uždegimą ir skausmą. Štai keli pavyzdžiai: žalioji arbata, vaisiai (avokadai, spanguolės, citrusiniai vaisiai, ypač raudonieji greipfrutai), daržovės (moliūgai, morkos, brokoliai).
  3. Valgykite maisto produktus, kuriuose yra daug omega-3 riebiųjų rūgščių - jie taip pat padeda mažinti uždegimą. Štai keli pavyzdžiai: žuvis (tunai, lašišos, upėtakis), riešutai (anakardžių riešutai, migdolai, lazdyno riešutai).
  4. Atsisakykite riebaus, aštraus ir kepto maisto - tai gali sukelti skausmą ir diskomfortą.
  5. Vengti alkoholio, kofeino, gazuotų gėrimų - jie gali padidinti šlapinimosi poreikį ir uždegimą.
  6. Venkti maisto produktų, kurie gali sukelti alergiją - alergijos gali padidinti uždegimą ir skausmą.

Svarbu prisiminti, kad tinkama mityba yra tik viena dalis prostatito gydymo. Svarbu atidžiai laikytis gydytojo nurodymų, reguliariai vartoti paskirtus vaistus ir laikytis sveiko gyvenimo būdo.

Kaip gydomas prostatitas?


Gydymas priklauso nuo prostatito tipo ir sunkumo. Ūminis bakterinis prostatitas dažniausiai gydomas antibiotikais, o lėtinis prostatitas gali būti gydomas vaistais nuo uždegimo ir skausmo, fiziniais pratimais, maisto papildais, taip pat specialiais šlapimo pūslės ir prostatos masažo metodais. Svarbu pasikonsultuoti su gydytoju ir laikytis jo nurodymų, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą