3 būdai apsaugoti ir prižiūrėti automobilio padangas

Kaip prižiūrėti automobilio padangas?


Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų, su kuriomis susiduria automobilių savininkai, yra padangų pažeidimas, pvz., susidėvėjimas, nelygus padangų dilimas ir atsiradęs keistas padangų triukšmas.
Padangų pažeidimai gali turėti įtakos padangų vientisumui ir padidinti nelaimingų atsitikimų bei sužalojimų skaičių. Todėl savo saugumui turite žinoti, kaip išlaikyti geros būklės padangas. Štai keli būdai, kaip apsaugoti automobilio padangas.

Reguliariai tikrinkite padangų oro slėgį


Turite dažnai tikrinti padangų slėgį ir jį reguliuoti. Vasarą oro ir kelio temperatūra pakyla, todėl padangų viduje išsiplečia oras. Dėl to padidės slėgis padangose, todėl dažnai tenka išleisti orą iš padangų.
Žiemą temperatūrai nukritus, slėgis sumažės padangose, todėl teks oro pripūsti į padangas. Per mažai pripūstos padangos padidina gumos, besiliečiančios su keliu, kiekį. Tai padidina trintį su keliu, o tai gali sukelti perkaitimą ir greitesnį padangų susidėvėjimą.
Todėl savo automobilyje visada turėtumėte turėti padangų oro slėgio matuoklį. Rekomenduojamas padangų slėgis, pagal automobilį, užfiksuojamas vairuotojo durų staktos viduje arba vidinėje pusėje ant kuro bako dangtelio esančioje etiketėje. Jei išmatuotas slėgis yra didesnis arba mažesnis už nurodytą ribą, turėtumėte išleisti orą iš padangų arba į jas pripūsti oro. Išmaniajame telefone turėtumėte nustatyti priminimą, kuris padėtų sekti padangų slėgį.
Tikslesnius rezultatus gausite, jei rodmenis imsite atvėsus padangoms, ypač kai automobilis stovėjo kelias valandas.
Kaip veikia padangų slėgio davikliai?

Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į padangų slėgio stebėjimo sistemą (TPMS). Sistema turi jutiklio lemputę, įspėjančią, jei padangų oro slėgis yra ne normos ribose. Tikrinkite jį dažnai ir reaguokite, kai lemputė mirksi.

Nuplaukite padangas


Turite dažnai plauti ir tvarkyti automobilio padangas. Karštuoju metų laiku plovimas padangas atvėsins ir padės išlaikyti stabilų slėgį. Tai taip pat neleidžia gumai išdžiūti, o tai yra viena iš padangų susidėvėjimo priežasčių.
Ratų arkų ir padangų plovimas ir valymas
Žiemą plaunant padangas atsikratote sniego ir kelio druskos, druska gali pagreitinti padangų nusidėvėjimą. Profesionalas gali padėti padengti padangas nuo karščio arba ledo apsaugančia medžiaga, kad apsaugotų gumą nuo atšiaurių oro sąlygų.

Sumontuokite sezonines padangas


Vasarą, karštoje temperatūroje gali tekti sumontuoti vasarines padangas. Šios padangos yra pagamintos skirtingai, pridedant gumos mišinio, kad jos galėtų efektyviai sukibti su karštu keliu. Padangos taip pat turi sumažintą pasipriešinimą riedėjimui, todėl sunaudosite mažiau degalų ir galėsite geriau valdyti savo automobilį tiek šlapiame, tiek sausame kelyje.
Žiemą sumontuokite žiemines padangas, nes jos turi unikalų protektoriaus dizainą su platesniais grioveliais. Ši konstrukcija padidina sukibimą su ledu ar sniegu. Padangos taip pat turi minkštą gumą, kuri išlaiko automobilio stabilumą nepaisant žemos temperatūros.
Arba galite įsigyti visų sezoninių padangų (universalias padangas), kurias galėsite naudoti įvairiais metų laikais.

Dauguma padangų gamintojų rekomenduoja pakeisti padangas, kurių protektorius mažesnis nei 3 mm. Turite prižiūrėti padangas, kad pailgintumėte jų naudojimo laiką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą