Koks turi būti oro slėgis padangoje?

koks turi būti padangų oro slėgis žiemą ir vasarą
Oro slėgis padangose pagal automobilį. Dažniausiai rekomenduojamas oro slėgis padangose yra nurodomas lentelėje ant automobilio durelių slenksčio vairuotojo pusėje arba kuro bako dangtelio vidinėje pusėje ar automobilio vartotojo instrukcijoje.
Visada maksimalų leistiną slėgį padangoje rasite ant pačios padangos. Šio parametro nerekomenduojam naudotis ar jį viršyti. Šis parametras dažniausiai yra išreiškiamas PSI slėgio matavimo vienetais, jį rasite ant padangos šono. 
Padangų slėgis PSI
Maksimalus padangos slėgis. kiek atmosferu turi buti padangoje

Jeigu padangos slėgis yra teisingas, tokia padanga tarnaus ilgiau. Jei padangose oro bus pripūsta daugiau, automobilis riedės lengviau nei turėdamos mažesnį oro kiekį. Tačiau per daug oro nėra gerai, kaip ir per mažai, nes kai oro per daug griečiau dyla vidurinė padangos protektoriaus dalis. Teisingas padangų slėgis, turi būti prioritetas kiekvienos kelionės metu. Išvažiuojant iš namų rekomenduojama pasimatuoti oro slėgį padangose, tam reikalingas padangų slėgio matuoklis.

Slėgio padangose matavimo vienetų lentelė bar psi kpa:

Slėgio padangose lentelė. Kiek pūsti oro į padangas wv, bmw
Žiemą šąlant, vasarą šylant orui, keičiasi oro slėgis padangose. Šąlant orui, oro slėgis padangose mažėja tad reikės visada oro pripūsti į padangas, o šylant slėgis padangose didėja, tad reikia orą iš padangų išleisti. Rekomenduojama oro slėgį padangose tikrinti, bent kartą per mėnesį ir visada prieš pradedant kelione, t.y. namuose.

Kaip išlaikyti tinkamą automobilio padangų slėgį?


Kaip pasireiškia netinkamas oro slėgis padangose? Tinkamo oro slėgio palaikymas turėtų būti įprasta jūsų vairavimo rutinos dalis, nes tai užtikrina didesnį degalų sunaudojimo efektyvumą, pailgina padangų tarnavimo laiką ir apskritai geresnį automobilio ar kitos transporto priemonės valdymą. Keletas patarimų, kaip palaikyti teisingą oro slėgį padangose.

Prisipūskite padangas namuose

Pabandykite pripūsti padangas namuose. Šiuolaikiniame technologijų pasaulyje galite įsigyti nešiojamų automobilių padangų pripūtimo įtaisų, veikiančių vienu mygtuko paspaudimu, arba jei mėgstate mechaninį pripūtimo įtaisą, galite naudoti pompą. Priežastis, kodėl automobilio padangas reikėtų prisipūsti oro namuose, yra tikslumas. Tikėtina, kad degalinei priklausančio nemokamo oro aparato rodmenys gali būti iškreipti dėl jo naudojimo.

Papildomas svoris

Jei vežate papildomą svorį, tarkime, keleivius ar krovinius, geriau pripūsti padangą 0,2-0,3 balais aukščiau nurodytos ribos, tai padėtų jūsų padangoms atlaikyti papildomą apkrovą.

Teisingas padangų slėgis

Kiek pūsti oro į padangas? Labai rekomenduojama neperpūsti padangos, nes tai sumažina sukibimo koeficientą ir padangos gebėjimą sugerti smūgius. Kita vertus, esant nepakankamai oro padangose, padidės kuro sąnaudos ir kelionė bus trumpesnė, nes varikliui reikės daugiau galios vilkti automobilį. Tai lems greitesnį padangų susidėvėjimą ir turės įtakos transporto priemonės vairavimui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą