Koks padangų maksimalus leistinas greitis?

Padangų greičio raidės, padangu greicio indeksas
Padangų greičio indeksas žymimas raide. Konkreti raidė parodo maksimalų leistiną padangos greitį, tai reiškia, kokiu greičiu galima važiuoti, sumontavus ant automobilio vienokias ar kitokias padangas. Padangų gamintojai dažniausiai nurodo mažesnį padangos greitį, bet viršyti rekomenduojamą yra
nepatartina, nes padanga gali ir susprogti. Greičio indeksas paprastai nurodomas ant padangos šono ir yra vaizduojamas raidiniu kodu.

Padangų greičio indekso lentelė

Padangų greičio indekso lentelės, greicio indeksai ant padangu
Svarbu pažymėti, kad važiuojant greičiu, kuris viršija leistiną padangos maksimalų greitį, gali padidėti padangos sprogimo tikimybė, kontrolės praradimo ir kitų saugos problemų rizika. Todėl, siekiant užtikrinti saugų ir patikimą vairavimą, rekomenduojama visada važiuoti neviršijant rekomenduojamų padangų greičio apribojimų.
Kaip pavyzdys. Kokiu greičiu galima važiuoti su M raide? Jei ant padangos yra raidė M, tai toks padangos maksimalus greitis 130 km/h.

Kas yra ZR padangos?


ZR rodo, kad padangos gali važiuoti didesniu nei 240 km/ val. greičiu. Jis apima kategorijas W ir Y. Tai yra aukštos kokybės padangos. Ant tokių padangų šoninės sienelės gali būti pažymėta tik raidė Z.
Niekada nemontuokite padangų su mažesniu greičio indeksu, nei originalios automobilio padangos. Tačiau, priešingai, galite drąsiai montuoti padangas su didesniu greičio indeksu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą