Kaip užgesinti padangų slėgio lemputę?

 

Padangų slėgio daviklių atjungimas. Kaip uzgesinti padangu slegio lempute wv
Padangų slėgio stebėjimo sistemos (TPMS) paskirtis – įspėti vairuotoją, kad padangų slėgis yra sumažėjąs arba padidėjąs ir tai gali įtakoti nesaugų vairavimą. Jei dega padangų slėgio lemputė, tai reiškia, kad jūsų padangose gali būti nepakankamai oro, todėl padangos gali nevienodai susidėvėti. Tai svarbus įspėjimas, kad pakito oro slėgis jūsų automobilio padangose ir, kad reikia oro slėgį sureguliuoti.
Jei TPMS lemputė dega pastoviai ir nemirksi, slėgis vienoje ar keliose padangose yra per mažas arba per didelis. Kai užvedate automobilį, TPMS simbolis mirksi 60 – 90 sekundžių, o vėliau lieka degti, net jei padangos yra tinkamai pripūstos, vadinasi, kažkas negerai su TPMS jutikliais.

Keletas būdų kaip užgesinti padangų slėgio lemputę


Pripūsti oro pagal gamintojo reikalavimus


Pirmiausiai reikia žinoti koks slegis turi buti padangose. Padangų slėgio reikalavimai dažniausiai, išskyrus automobilio naudojimo vadovo, yra užrašyti ant lipduko, kuris yra priklijuotas ant kėbulo rėmo, matomo atidarius vairuotojo dureles arba kuro bako dangtelio vidinėje pusėje. Pagal rodmenis ant lipduko pripūskite oro į padangas. TPMS lemputė užsidega, kai padangų slėgis būna per žemas arba per didelis. Atsiminkite, orui vėstant slėgis padangose mažėja, orui šylant slėgis padangose didėja.

Nuspausti TPMS mygtuką


Jei teisingai pripūtėte oro į padangas, pabandykite nuspausti TPMS mygtuką, bet prieš tai pasukite automobilio raktelį tiek, kad įsižiebtų visos lemputės esančios prietaisų valdymo skydelyje, bet automobilis neužvestų. Paspauskite ir palaikykite nuspaudę TPMS mygtuką, kol padangų slėgio lemputė tris kartus sumirksės, tada atleiskite mygtuką ir užveskite automobilį. Per 20 min. lemputė turėtų išsijungti.

Važiuoti keletą minučių vienodu greičiu


Dar viena būdas išjungti padangų slėgio stebėjimo sistemos lemputę, tai važiuoti 80 km/h (50 mph) greičiu apie 10 minučių. Oro slėgio daviklis turėtų sureaguoti, nes TPMS sistema išmatuotų oro slėgį padangose, persikraus ir lemputė turėtų išsijungti.

Atjunkite automobilio akumuliatorių


Automobilius turi būti neužvestas. Automobilyje atjunkite teigiamą ( ženklas +) akumuliatoriaus laidą. Skirtinguose automobiliuose, akumuliatoriai yra įrengti skirtingose vietose. Pasukite arba aktyvuokite automobilio rakčiuką ir kelias sekundes spauskite garso signalą, kad išsikrautų likusi energija, tada vėl prijunkite akumuliatorių, padangų slėgio lemputė turėtų būti užgesusi.

Oro slėgis padangose


Svarbu reguliariai tikrinti padangų oro slėgį jūsų transporto priemonėje, patartina vieną kartą per mėnesį, kad įsitikintumėte, jog padangos yra tinkamai pripūstos. Transporto priemonės gamintojo rekomenduojamą oro slėgį kiekvienai padangai galite rasti informaciniame padangų lipduke ant vairuotojo durų staktos arba automobilio savininko vadove.

Tinkamas padangų pripūtimas gali padėti sumažinti kuro sąnaudas, pailginti padangų tarnavimo laiką ir pagerinti transporto priemonės valdymą bei stabilumą kelyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą