Kubiniai metrai į kvadratinius metrus ir metrus. Skaičiuoklė

Kubiniai metrai i kvadratinius metrus. Skaičiuoklė kubai į kvadratus.
1 m = 1000 mm; 1 cm = 10 mm
Kubinius metrus konvertuoti į kvadratinius metrus nėra paprasta, nes kubiniai metrai reiškia tūrį (3D erdvė), o kvadratiniai metrai – plotą (2D erdvė). Norėdami atlikti šį perskaičiavimą, jums reikės informacijos apie objekto, kurio paviršiaus plotą norite rasti, aukštį arba plotį
Pavyzdys. Jei grindims (lenta, plytelė ir t.t) tai aukštis, jei sienoms (plyta, blokelis) tai plotas, jei sienoms ar luboms gipso plokštė tai paguldytos plokštės aukštis.

1 kubinis metras kiek kvadratiniu metru,  1 kubas kiek metru

Dar vienas pavyzdys. Jei norite nusipirkti kubinį metrą smėlio, betono, skaldos ir t.t. konkrečiam plotui padengti. Turite suplanuoti dangos storį, kuriuo norite padengti tam tikrą plotą.
Jei planuojate išpilti 3 cm storio betono sluoksnį jūsų kubinis metras betono padengtų 33.33 kvadratinių metrų plotą. 100/3 = 33,33 m².
Jei norėtumėte pakloti 5 cm storio betono sluoksnį, jau jūsų kubinis metras padengtų tik 20 kvadratinių metrų. 100/5 = 20 m².

Jei turite aukštį (metrais) ir tūrį (kubiniais metrais), paviršiaus plotą (kvadratiniais metrais) galite apskaičiuoti naudodami stačiakampės prizmės paviršiaus ploto formulę:

Paviršiaus plotas (m²) = tūris (m³) / aukštis (m)

Kubiniai metrai į tiesinius metrus


Įrašykite reikšmes:

Kūbai (m³):
Aukštis (mm):
Plotis (mm):
Ilgis (mm):
Norint paversti kubinius metrus į tiesinius metrus, būtina žinoti objekto aukštį, ilgį ir plotį.
Pavyzdys. Tarkime kad turite 3 kubus šaligatvio blokelių ir jums reikia sužinoti kokį atstumą nutiesite. Į lentelę įrašote kubus (m³), šaligatvio blokelių aukštį(mm), ilgį(mm) ir plotį (mm).

Kubiniai metrai (m³) ir metrai (m) yra du skirtingi matavimo vienetai, atspindintys skirtingus fizinius dydžius.

Kubiniai metrai (m³) matuoja tūrį, atspindintį objekto ar medžiagos užimamą trimatę erdvę. Jis dažnai naudojamas konteinerių, patalpų ar medžiagų kiekio talpai ar dydžiui matuoti.

Ilgis metrais (m) matuoja linijinį atstumą arba ilgį vienoje dimensijoje. Tai yra pagrindinis ilgio vienetas Tarptautinėje vienetų sistemoje (SI) ir dažniausiai naudojamas atstumams, matmenims ir dydžiams matuoti.

Norint konvertuoti iš kubinių metrų į tiesinius metrus (jokiais būdai ne į bėginius metrus, nes bėginiai metrai yra tiesioginis vertimas iš maskolių kalbos), reikia papildomos informacijos apie objekto arba medžiagos aukštį, ilgį ir plotį, kurią norite konvertuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą