Koks leistinas padangų protektoriaus gylis?

Koks leistinas padangų protektoriaus gylis vasarą ir žiemą?
Žieminės ar vasarinės padangos protektoriaus gylį galite išmatuoti specialiu prietaisu padangų protektoriaus gyliui matuoti arba tiesiog slankmačiu.
Lengvųjų automobilių padangos protektoriaus gylis vasaros metu turi būti ne mažesnis kaip: 1,6 mm
Lengvųjų automobilių padangos protektoriaus gylis žiemos metu turi būti ne mažesnis kaip: 3,0 mm

Koks turi būti žieminių ir vasarinių padangų protektoriaus gylis?


Lietuvoje lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis nuo lapkričio 10 d. iki balandžio 1 d. turi būti ne mažesnis kaip 3,0 mm., o nuo balandžio 10 vasarinių padangų protektoriaus gyli iki lapkričio 10 ne mažesnis kaip 1,6 mm. Tai yra leistinas mažiausias padangų protektoriaus gylis, o ne vienoje ar keliuose vietose rastas didžiausias padangų protektoriaus gylis.
Naujų žieminių padangų protektoriaus rašto gylis turi siekti 8-9,5 mm., o naujų vasarinių padangų protektoriaus gylis turi būti 7-9,5 mm.

Kaip patikrinti lengvojo automobilio padangų protektoriaus gylį?


Pirmiausia patikrinkite protektoriaus nusidėvėjimo indikatorius, kurie yra įmontuoti jūsų padangų grioveliuose. Šios mažos horizontalios juostos yra tolygiai išdėstytos padangos grioveliuose. Kai jūsų automobilio padanga nusidėvės iki šių horizontalių juostų, pasieksite minimalų protektoriaus gylį ir padangą reikės pakeisti nauja. O geriau visada keisti visas keturias padangas vienu metu.
Tačiau atminkite, kad šie indikatoriai rodo, kada pasiekėte vasarines padangos protektoriaus gylį iki 1,6 mm. ar žieminės padangos protektoriaus gylį 3,00 mm. o saugus važiavimas su tokiomis padangomis šlapiu ar slidžiu keliu jau gali turėti neigiamos įtakos.
Tikslesnius matavimus galima atlikti naudojant padangų protektoriaus gylio matuoklį. Jie būna įvairių formų – nuo laminuotų kortelių su spalvų indikatoriais iki skaitmeninių padangų gylio matuoklių.
Tiesiog įstatykite matuoklį į žieminės ar vasarinės padangos griovelį ir pamatysite, kaip arti esate iki minimalaus padangų protektoriaus gylio.

Koks turi būti motociklo padangų protektoriaus gylis?


Padangos motociklams, taip pat kaip ir automobiliams, autobusams ar sunkvežimiams turi protektorius, ir reikia reguliariai tikrinti jų nusidėvėjimą. Lietuvoje negalima vairuoti motociklo, jei motociklo padangų protektoriaus gylis yra mažesnis nei 0,8 mm. Eksploatuoti motociklus su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio-vasario mėnesiais, taipogi kovo-lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios kelio dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta arba apledėjusi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą