Kas kiek laiko keisti tepalus benzinui dyzeliui?

Kas kiek laiko keisti tepalus benzinui dyzeliui?
Kas kiek laiko keisti variklio alyvą nustato gamintojas ir jų rekomenduojama paisyti. Tačiau daug kas priklauso ir nuo to, kur eksploatuojate automobilį mieste ar užmiestyje. Jei pastoviai važinėjat po miestą, variklis gauna didesnį apkrovimą ir variklio tepalą gali tekti keisti anksčiau, nei
rekomenduoja gamintojas, tačiau jei dažnos kelionės užmiestyje, tai apkrovos mažesnės, variklis dirba tolygiai, tai alyvą galima keisti ir vėliau. Tepalo keitimo intervalai priklauso ne vien tik nuo paties tepalo ar variklio tipo (dyzelis, benzinas), bet taip pat ir nuo naudojamo kuro kokybės bei variklio eksploatacijos sąlygų. Kitai tariant nereikia savęs sprausti į rėmus ir tiksliai laikytis nurodymų, o reikėtų atsižvelgti į eksploatavimo sąlygas.
O jei norite sužinoti, ar atėjo laikas keisti alyvą, galite atlikę nesudėtinga bandymą. Reikia variklio tepalo užlašinti ant laikraščio. Jei tepalas greitai išsisklaido ant laikraščio paviršiaus, palikdamas kelis koncentrinius apskritimus, tada alyvos dar nereikia keisti. Tačiau jeigu susidaro stabilus tepalo lašas, tai požymis, kad laikas keisti alyvą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą