Kada pagamintos padangos?

Padangos amžius
Padangų amžių galite sužinoti lengvai, tik reikia susirasti DOT kodą. Padangos DOT kodas parodo kad pagaminta padanga. Jo pagalba galima sužinoti padangos amžių. Pirmi keturi simboliai yra užšifruotas gamyklinis matmenų ir gamyklos kodas, kurioje pagaminta padanga.

Padangos pagaminimo data


Kiti keturi - gamintojo pasirinktas kodas, bet svarbiausi yra paskutiniai keturi skaičiai. Jie parodo padangos pagaminimo datą. 3909 - tokia skaičių kombinaciją turinti padanga bus pagaminta 2009 m. 39 savaitę.

Padangos pagaminimo data paprastai nurodoma ant padangos šono ir nurodoma keturženkliu skaičiumi, nurodančiu pagaminimo savaitę ir metus. Pirmieji du skaitmenys nurodo metų savaitę, o paskutiniai du skaitmenys – pagaminimo metus. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad padangų gamintojai rekomenduoja padangas keisti kas 6-10 metų, nepriklausomai nuo susidėvėjimo ar padangų protektoriaus likučio, todėl svarbu patikrinti pagaminimo datą ir atitinkamai pakeisti padangas. Jei žadate pirkti padėvėtas automobilio padangas ir paskutiniai yra trys skaičiai, tai gerai susimastykite. Nes padangos yra iš XX amžiaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą