Kaip greitai panaikinti pūslelinę?

Nuo ko atsiranda pūsleline ant lupos?
Pūslelinę sukelia herpes virusas. Paprastoji pūslelinė – per artimus kontaktus ir oro lašeliniu būdu plintančio herpes viruso sukeliama liga. Nors pats virusas nėra išgydomas, yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad pagreitintumėte gijimo procesą ir sumažintumėte simptomus.
Štai keletas patarimų, kurie padės gydyti lūpų pūslelinę.

Pūslelinės gydymas liaudiškomis priemonėmis


Uždėkite šaltą ledo kompresą. Keletą minučių švelniai uždėkite šaltą drėgną skudurėlį arba ledo gabalėlį ant pažeistos vietos. Tai gali padėti sumažinti patinimą ir nuraminti diskomfortą, susijusį su lūpų pūsleline.
Pūslelinę galima gydyti ir stipriu druskos tirpalu arba vaistažolių (ramunėlių, medetkų, jonažolių) užpilu. Pūslelinės apimtą vietą galima gydyti ir vandeniu, kuriame ištirpdyta tabletė aspirino ar paracetamolio (ši priemonė dezinfekuoja ir saugo nuo uždegimų). Reikia vatos tamponėlį pamirkyti tokiame tirpale ir palaikyti prie pūslelinės vietos.

Pūslelinės gydymas vaistais


Tepkite nereceptinį antivirusinį kremą ar tepalą. Ieškokite kremų ar tepalų, kurių sudėtyje yra dokozanolio arba acikloviro. Šias priemones tepkite ant lūpų pūslelinės, kaip nurodyta ant pakuotės. Šie antivirusiniai vaistai gali padėti sutrumpinti gijimo trukmę.
Naudokite lūpų pūslelinės pleistrą. Yra specialių pleistrų, kurie padengia lūpų pūslelinę ir suteikia apsauginį barjerą. Šie pleistrai gali padėti užkirsti kelią viruso plitimui ir sumažinti diskomfortą. Jų dažnai galima įsigyti vaistinėse ir galima naudoti kartu su antivirusiniais kremais.
Vartokite nereceptinius skausmą malšinančius vaistus. Nereceptiniai skausmą malšinantys vaistai, tokie kaip acetaminofenas ar ibuprofenas, gali padėti sumažinti perštėjimą ir uždegimą, kurį sukelia lūpų pūslelinė. Vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės ir naudokite jas taip, kaip nurodyta.

Švelniai nuplaukite pūslelinę švelniu muilu ir vandeniu, kad ji būtų švari ir išvengtumėte infekcijos. Venkite draskyti ar kasyti žaizdas, nes tai gali sulėtinti gijimo procesą ir padidinti viruso plitimo riziką.
Pūslelinę gali sukelti įvairūs veiksniai, tokie kaip stresas, nuovargis ar tam tikras maistas. Stipri imuninė sistema gali padėti kovoti su virusu ir pagreitinti gijimą. Pakankamai ilsėkitės, valgykite sveiką maistą ir apsvarstykite galimybę vartoti imunitetą stiprinančius maisto papildus ar vitaminus, jei rekomenduoja jūsų sveikatos specialistas.

Per kiek laiko praeina lupų pūsleline


Venkite artimo kontakto. Lūpų pūslelinė yra labai užkrečiama, todėl venkite artimo fizinio kontakto su kitais asmenimis, ypač kai opa prairusi arba yra pūslių. Reguliariai plaukite rankas, kad išvengtumėte viruso plitimo į kitas kūno dalis, taip pat, kad neužkrėstumėte kitus žmones.
Jei lūpų pūslelinė neužgijo per savaitę arba jaučiate sunkių simptomų, geriausia pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu dėl tolesnio įvertinimo ir gydimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą