Kiek 1 mm lietaus atitiks šviežiai iškritusio sniego Skaičiuoklė

1 mm kritulių atitinka 10 mm šviežio sniego, kiek prisnigs
Lietaus kritulių kiekio pavertimas į sniego kiekį priklauso nuo įvairių veiksnių, įskaitant temperatūrą, drėgmę ir vėją.
Nėra tiesioginio perskaičiavimo santykio tarp lietaus ir sniego, nes šie veiksniai gali labai skirtis. Tačiau, apytiksliai galima sakyti, kad 1 mm lietaus atitinka 10 mm šviežiai iškritusio sniego.

1 mm lietaus kritulių atitinka 10 mm šviežio sniego



Tai reiškia, kad vienas cm lietaus būtų apie 10 cm sniego. Kadangi lietus yra skystis, jis matuojamas milimetrais, o kadangi viename centimetre yra 10 milimetrų, tai reiškia, kad 10 mm lietaus būtų apie 10 cm sniego.

Tačiau šis santykis gali keistis priklausomai nuo sąlygų. Pavyzdžiui, jei temperatūra artėja prie nulio, santykis gali būti 1 mm lietaus ir 5–8 mm sniego,  nes snaigės sunkesnės ir sniego danga bus mažesnė. Esant žemesnei temperatūrai, snaigės būna lengvesnės ir ne tokios tankios, todėl sniego dangos storis bus didesnis.

Lietus mm į Sniego dangą mm


Lietus mmSniego danga mm
1 mm lietaus10 mm sniego
2 mm lietaus20 mm sniego
3 mm lietaus30 mm sniegos
4 mm lietaus40 mm sniego
5 mm lietaus50 mm sniego
6 mm lietaus60 mm sniego
7 mm lietaus70 mm sniego
8 mm lietaus80 mm sniego
9 mm lietaus90 mm sniego

Nors nėra visuotinai tikslaus perskaičiavimo iš lietaus į sniego dangos storį dėl įvairių procesą įtakojančių veiksnių, galite vadovautis bendromis gairėmis, kaip minėta anksčiau (1 mm lietaus apytiksliai atitinka 10 mm sniego dangos, esant žemai temperatūrai). Svarbu pažymėti, kad tai yra apytikslis įvertinimas, o tikrasis santykis gali skirtis priklausomai nuo konkrečių oro sąlygų tuo metu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą