Automobilio akumuliatoriaus eksploatacija

Auto akumuliatoriaus krovimas, priežiūra

Norint užtikrinti patikimą ir ilgalaikį veikimą ir išvengti netikėtų gedimų, labai svarbu išlaikyti optimalią automobilio akumuliatoriaus būklę.
Šiame straipsnyje rasite keletą vertingų patarimų, padėsiančių pailginti automobilio akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Automobilio akumuliatoriaus jungtys


Įsitikinkite, kad akumuliatoriaus gnybtai ir laidai yra tvirtai prisukti ir nėra korozijos. Atsilaisvinusios arba korozijos pažeistos jungtys gali sutrikdyti elektros tiekimą ir išeikvoti akumuliatorių. Reguliariai valykite akumuliatoriaus gnybtus, kad pašalintumėte korozijos sankaupas. Prieš valydami būtinai atjunkite akumuliatoriaus laidus, o vėliau juos tvirtai prijunkite.

Ilgos kelionės automobiliu


Venkite dažnai pasikartojančių trumpų kelionių. Trumpos kelionės gali neleisti jūsų automobilio akumuliatoriui visiškai įsikrauti. Kartas nuo karto pasirinkite ilgesnę kelionę, kad automobilio akumuliatorius pilnai įsikrautų. Jei tik įmanoma, rinkitės ilgesnį važiavimą, kad akumuliatoriui pakaktų laiko įkrauti.

Elektronikos prietaisai automobilyje


Apriboti elektronikos prietaisų naudojimą. Per ilgas elektroninių prietaisų, tokių kaip ilgieji priekiniai žibintai, oro kondicionavimas ir garso sistemos, naudojimas gali iškrauti akumuliatorių. Naudokite juos apgalvotai, ypač kai variklis neužvestas, kad sumažintumėte nereikalingą akumuliatoriaus išeikvojimą.

Šalčio ir karščio poveikis akumuliatoriui 


Ekstremalios temperatūros sumažina akumuliatoriaus tarnavimo laiką.  Didelis karštis ar šaltis gali labai paveikti akumuliatoriaus veikimą. Karštu oru pastatykite automobilį pavėsyje arba garaže, o šaltu oru apsvarstykite galimybę naudoti akumuliatoriaus izoliacijos rinkinį, kad išlaikytumėte optimalias temperatūros sąlygas. Jei šaltą žiemą nėra galimybės automobilio laikyti garaže ar šiltoje patalpoje, verta akumuliatorių parnešti į kambarį.

Akumuliatoriaus patikrinimai


Reguliariai tikrinkite akumuliatorių, ar nėra nusidėvėjimo, nuotėkio ar pažeidimo požymių. Jei pastebėsite kokių nors problemų, pvz., išsipūtęs akumuliatoriaus korpusas arba įtrūkęs akumuliatoriaus korpusas, būtina nedelsiant pakeisti akumuliatorių.

Elektrolitas akumuliatoriams


Palaikykite tinkamą skysčio lygį akumuliatoriuje. Jei turite tradicinį švino rūgšties akumuliatorių, reguliariai tikrinkite skysčio lygį. Jei reikia, įpilkite distiliuoto vandens, kad lėkštės būtų apsemtos. Atminkite, kad priežiūros nereikalaujantiems akumuliatoriams, paprastai nereikia tikrinti skysčio lygį.

Vadovaudamiesi šiais patarimais galite pailginti automobilio akumuliatoriaus ilgaamžiškumą ir išvengti netikėtų akumuliatoriaus gedimų. Kreiptis į specialistą, jei kyla kokių nors problemų, susijusių su akumuliatoriumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą