Obuolių acto nauda organizmui ir grožiui

Kaip gerti obuoliu acta norint sulieknėti?

Obuolių actas yra natūralus produktas, gaminamas natūralios fermentacijos būdu. Jame gausu augalinių rūgščių, antioksidantų ir vitaminų, kurie suteikia daug naudos sveikatai. Štai keletas obuolių acto privalumų sveikatai.

Obuolių acto nauda organizmui


  • Padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje: įrodyta, kad obuolių actas padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, pagerina jautrumą insulinui ir sumažina 2 tipo diabeto riziką.
  • Pagerina širdies sveikatą: Obuolių acte esanti acto rūgštis gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį, sumažinti kraujospūdį ir pagerinti širdies veiklą.
  • Skatina virškinimą: Obuolių actas gali pagerinti virškinimą, nes padidina skrandžio rūgšties gamybą, kuri gali padėti skaidyti maistą ir pagerinti maistinių medžiagų įsisavinimą.
  • Pagerina imuninės sistemos veiklą: obuolių actas turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių, kurios gali padėti sustiprinti imuninės sistemos veiklą ir kovoti su infekcijomis.
  • Malšina gerklės skausmą: Antibakterinės obuolių acto savybės gali padėti palengvinti gerklės skausmo simptomus ir užkirsti kelią bakterijų dauginimuisi gerklėje.
  • Pagerina odos būklę: Obuolių actas yra naudingas ir grožio priežiūros produktas. Jis padeda išlaikyti odos pH balansą, kovoti su riebalų pertekliumi ir aknės simptomais.

Tačiau, reikia atkreipti dėmesį, kad per daug obuolių acto gali sukelti virškinimo sutrikimų, todėl svarbu neviršyti rekomenduojamo kiekio. Tinkamas kiekis yra 1-2 šaukšteliai per dieną, kurie turi būti atskiesti 100-150 ml vandens kiekiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą