Kosmetikos galiojimo datos žymėjimas

Kosmetikos galiojimo laikas, data ir kodas

Paprastai ant kosmetikos gaminių pakuotės turi būti nurodytas galiojimo laikas. Kosmetikos galiojimo laikas paprastai nurodomas simboliu „Laikotarpis po atidarymo“ (PAO), simbolis yra mažas indelis su atidarytu dangteliu, skaičiumi ir M didžiąja raide. Šis skaičius rodo, kiek mėnesių gaminį saugu naudoti atidarius. Įvairi kosmetika turi skirtingą daliojimo laiką.

Laikotarpis po kosmetikos atidarymo PAO


Pagal Europos Sąjungos produktų ženklinimo standartus daugeliui kosmetikos gaminių galiojimui paženklinti yra naudojamas simbolis su dangtelio holograma. Ant šios hologramos (atidarytas indelis) yra parašytas skaičius (šis nurodo, per kiek mėnesių rekomenduojama suvartoti priemonę) bei raidė M (24M, 12M ar 6M). Tai vadinamasis laikotarpis nuo atidarymo.
Pavyzdžiui, jei ant gaminio yra PAO simbolis su 6M, tai reiškia, kad produktą reikia sunaudoti per šešis mėnesius nuo jo atidarymo, o vėliau išmesti. Jei gaminys neturi PAO simbolio, paprastai rekomenduojama jį sunaudoti per vienerius metus nuo įsigijimo.

Geriausias iki Galiojimo laikas


Be PAO simbolio, kai kurie kosmetikos gaminiai gali turėti „geriausias iki“ datą, kuri nurodo datą, iki kurios gaminys yra geriausios kokybės. Ši data paprastai spausdinama ant pakuotės kaip „Geriausias iki“ (Best before) arba Galiojimo laikas ("Exp." (expiration date)), nurodomas mėnuo ir metai.

Svarbu pažymėti, kad PAO ir geriausio iki datos nesutampa su pagaminimo ar pirkimo data. PAO ir tinkamumo vartoti terminai yra skirti užtikrinti, kad produktas būtų saugus ir veiksmingas naudoti, o gamybos ir pirkimo datos naudojamos atsargų kontrolei ir sekimui.

Prieš naudodami kosmetiką, visada patikrinkite galiojimo datą arba PAO simbolį ir išmeskite visus produktus, kurių galiojimo laikas pasibaigęs arba turite įtarimo, kad produktas yra  sugedęs. Pasibaigusio galiojimo kosmetikos naudojimas, gali sukelti odos sudirginimą, infekciją ir kitus pavojus sveikatai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą