Konvertuoti metrus į pėdas (m i ft) Skaičiuoklė

Įrašykite reikšmes į žemiau esantį langelį, kad konvertuotumėte metrus (m) į pėdas (ft).

Pėdos:

Metras yra pagrindinis ilgio vienetas Tarptautinėje vienetų sistemoje (SI). Jis apibrėžiamas kaip atstumas, kurį šviesa nukeliauja vakuume per 1/299 792 458 sekundės intervalą. Šis apibrėžimas suteikia tikslių ir nekintantį metro ilgį, kuris būtinas tiksliems moksliniams matavimams.

Metras dažniausiai naudojamas atstumams, ilgiams ir aukščiams matuoti įvairiose srityse, įskaitant fiziką, inžineriją, statybas ir geografiją. Jis taip pat naudojamas apskaičiuoti kitus matavimo vienetus, tokius kaip kilometras (1000 metrų), centimetras (1/100 metro) ir milimetras (1/1000 metro) ir t.t.

Lentelė, kurioje parodytas metrų perskaičiavimas į pėdas:


Metrai į pėdas Lentelė Skaičiuoklė

Kaip konvertuoti metrus į pėdas?


Pėdos = metrai x 3,281

Ši formulė pagrįsta perskaičiavimo koeficientu tarp metrų ir pėdų, kuris yra maždaug 3,281. Norėdami paversti ilgį metrais į pėdas, tiesiog padauginkite ilgį metrais iš 3,281.

Pavyzdžiui, tarkime, kad norite konvertuoti 5 metrų ilgį į pėdas. Naudodami aukščiau pateiktą formulę, 5 padaugintumėte iš 3,281, o tai yra 16,404 pėdų. Suapvalinus iki dviejų skaičių po kablelio, rezultatas būtų 16,40 pėdų.

Kada pradėta naudoti metrą?


Pirmą kartą 1791 m. Prancūzijos mokslų akademija jį apibrėžė kaip vieną dešimtį milijonų atstumo nuo pusiaujo iki Šiaurės ašigalio. Šis apibrėžimas buvo pagrįstas standartinio metalinio strypo, žinomo kaip „mètre des Archives“, ilgiu, kuris buvo saugomas saugykloje Paryžiuje. Tačiau šis apibrėžimas nebuvo pakankamai tikslus šiuolaikiniams moksliniams tikslams ir buvo pakeistas dabartiniu apibrėžimu 1983 m.
Apskritai, metras yra labai svarbus matavimo vienetas, suteikiantis standartizuotą ilgio ir atstumo matavimą daugelyje mokslo sričių ir kasdieniame gyvenime.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą