Kaip greitai pakelti kraujo spaudimą?

Produktai keliantys kraujo spaudimą. Staiga nukritęs kraujo spaudimas
Jei reikia greitai pakelti žemą kraujo spaudimą dėl tam tikros medicininės būklės, tam gali padėti tokie kaip produktai, kaip druska, kofeinas ir tam tikros vaistažolės ir t.t. Greičiausias būdas pakelti nukritusį kraujospūdį yra druskos ir vandens tirpalas. 

Kaip pasigaminti druskos tirpalą?


Geriausia naudoti nejodintą druską, kurioje nėra jodo. Naudokite 9 gramus druskos viename litre vandens arba 1 arbatinį šaukštelį druskos viename puodelyje vandens. Prieš geriant palaukite kol druska ištirps. Gerkite vieną arba du gurkšnius druskos tirpalo. Išgėrus stebėkite ar jūsų būklė pagerėjo.
Tačiau, visada būtina atidžiai stebėti savo kraujospūdį ir laikytis gydytojo rekomendacijų, nes per aukštas kraujospūdis taip pat gali būti pavojingas ir reikalauti gydymo.

Maisto produktai didinantys kraujospūdį


Kai kurie maisto produktai gali padėti pakelti kraujospūdį dėl to, kad jie gali padidinti kraujagyslių tonusą arba pagerinti kraujotaką. Tačiau nerekomenduojama vartoti didelių kiekių arba reguliariai vartoti šių produktų be gydytojo rekomendacijų.

Keli produktai, kurie gali padėti pakelti kraujospūdį yra:


Druska: didelis druskos vartojimas gali padidinti kraujospūdį, tačiau nerekomenduojama vartoti per daug druskos, nes tai gali sukelti kitų sveikatos problemų.

Kofeinas: kofeinas gali padidinti kraujospūdį trumpam laikui, tačiau reikia atkreipti dėmesį į kofeino vartojimą, kadangi didelis kiekis gali sukelti nemiga ir kitų sveikatos problemų.

Juodasis šokoladas: tamsus šokoladas gali padidinti kraujospūdį, nes jame yra kakavos, kuri gali padidinti kraujagyslių tonusą ir kraujotaką.

Raudonieji pipirai: raudonieji pipirai gali padidinti kraujospūdį, nes juose yra capsaicino, kuris pagerina kraujagyslių tonusą.

Reikia atkreipti dėmesį, kad šie produktai nėra rekomenduojami kaip gydymo būdas arba reguliari priemonė kraujospūdžiui pakelti. Jei turite kokių nors sveikatos problemų, kurioms reikalingas kraujospūdžio reguliavimas, kreipkitės į gydytoją ir laikykitės jo rekomendacijų.

Vaistažolės, kurios gali padėti padidinti kraujospūdį


Kai kurios vaistažolės gali padėti pakelti kraujospūdį, tačiau prieš vartojant bet kokias vaistažoles reikia pasitarti su gydytoju, kad būtų užtikrintas saugus ir veiksmingas gydymas. Kai kurių vaistažolių vartojimas gali būti pavojingas, ypač jei vartojami kartu su kitais vaistais ar yra kitų sveikatos problemų.

Šalavijas (Salvia officinalis) - ši vaistažolė gali padidinti kraujagyslių tonusą ir kraujotaką.

Eleuterokokas (Eleutherococcus senticosus) - tai ženšenis šis augalas yra adaptogenas ir gali padėti pagerinti kraujotaką, taip pat gali padidinti kraujospūdį.

Tikrasis imbieras (Zingiber officinale) - šis prieskonis gali padidinti kraujotaką ir kraujagyslių tonusą, taip pat gali padidinti kraujospūdį.

Ginkmedis (Ginkgo biloba) - ši vaistažolė gali padidinti kraujagyslių tonusą ir pagerinti kraujotaką, taip pat gali padidinti kraujospūdį.

Šeivamedis (Rhodiola rosea) - šis augalas yra adaptogenas ir gali padidinti kraujagyslių tonusą, taip pat gali padidinti kraujospūdį.

Dar kartą pabrėžiame, kad prieš vartojant bet kokias vaistažoles, reikia pasitarti su gydytoju ir laikytis jo rekomendacijų, kad būtų užtikrintas saugus ir veiksmingas gydymas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą