Kas yra kriptovaliuta? Kriptovaliuta atsirado

Populiariausios kriptovaliutos

Pastaruoju metu kriptovaliutų rinka tapo itin populiari, tad žmonės ieško informacijos apie jas. Kriptovaliuta (angl. cryptocurrency) yra virtuali valiuta, kuria galima naudotis internete. Tai yra decentralizuota valiuta, kurios veikimas nereglamentuojamas jokia centrine valdžia ar finansų institucija.

Kokiu principu yra sukurtos kriptovaliutos?


Kriptovaliutos yra kurtos specialiais algoritmais, vadinamais blockchain technologija, kuri užtikrina saugumą ir skaidrumą. Blockchain technologija yra atvira sistema, kurią naudoja kriptovaliutos, ir kuri leidžia visiems matyti visų operacijų istoriją.

Kriptovaliuta atsiskaitymo priemonė


Kriptovaliutos gali būti naudojamos kaip atsiskaitymo priemonė internete arba kaip investicija. Daugelis žmonių investuoja į kriptovaliutas kaip alternatyvą tradicinėms investicijoms, tokioms kaip akcijos ar žaliavos.
Populiariausios kriptovaliutos yra Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple ir kt. Kriptovaliutų rinka yra labai dinamiška ir kintanti, todėl jų kaina gali smarkiai svyruoti per trumpą laiko tarpą.

Kokios yra populiariausios kriptovaliutos?


Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Tether (USDT
Binance Coin (BNB)
U.S. Dollar Coin (USDC
XRP (XRP)
Cardano (ADA)
Dogecoin (DOGE)

Kada atsirado kriptovaliuta Bitcoin?


Pirma kriptovaliuta, Bitcoin, buvo sukurtas 2009 metais, paslaptingo autoriaus, slapyvardžio "Satoshi Nakamoto", kuris dar iki šiol yra nežinomas. Bitcoin yra laikomas pirmąja ir populiariausia kriptovaliuta pasaulyje, taip pat pirmuoju decentralizuotu "blockchain" tinklu.
Sekantys metai po Bitcoin atsiradimo pradėjo vystytis kitos kriptovaliutos, tokios kaip Litecoin, Namecoin, Peercoin, Ethereum ir kt. Kriptovaliutų populiarumas nuolat auga ir dabar jų yra daugiau nei 8 tūkstančiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą