Kas yra Blockchain technologija?

Blockchain atsiliepimai. Reikšmingiausia IT inovacija nuo interneto atsiradimo laikų.

Blockchain technologija yra saugios informacijos laikymo ir perdavimo sistema, kuri yra naudojama kriptovaliutų ir kitų duomenų apsaugos tikslais. Tai yra decentralizuotas ir skaitmeninis registras, kuriame saugomos transakcijų informacijos blokai.
Kiekvienas blokas yra susietas su ankstesniu bloku, sudarant grandininę struktūrą, todėl jį pavadinome "blockchain" arba "blokų grandine". Ši grandininė struktūra užtikrina duomenų saugumą, kadangi bet kokia pakeitimo arba manipuliacijų blokų grandinėje būtų pastebima ir negalima atlikti.
Kadangi "blockchain" technologija yra decentralizuota, jos veikimas nereglamentuojamas jokia centrine institucija ar asmuo. Šis principas užtikrina didesnį skaidrumą ir pasitikėjimą sistema, kadangi visi "blockchain" tinkle esantys dalyviai turi galimybę matyti ir patvirtinti transakcijas.
"Blockchain" technologija yra naudojama ne tik kriptovaliutų ir finansų sferoje, bet ir kitose sferose, pavyzdžiui, prekyboje, logistikoje, sveikatos apsaugoje ir kt. Jos galimybės yra beveik neribotos, ir ji gali padėti įgyvendinti daugelį naujoviškų sprendimų, kurie pagerintų mūsų gyvenimus ir veiklą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą