Pirmosios pražystančios pavasarinės gėlės Lietuvoje

Pirmosios pavasario gėlės pavadinimai

Pirmosios pražystančios pavasarinės gėlės Lietuvoje priklauso nuo oro sąlygų ir dažnai gali sužydėti skirtingai pagal regioną. Kelios pirmosios gėlės, kurios paprastai žydi ankstyvą pavasarį Lietuvoje.
  • Snieguolės (Galanthus) paprastai žydi ankstyvą pavasarį, dažnai prieš kitas pavasarines gėles. Jos yra mažos, balto arba šviesiai žalios spalvos žiedynai. Kada tiksliai prasideda snieguolių žydėjimo sezonas priklauso nuo klimato, tačiau dažniausiai jos žydi sausio pabaigoje arba vasario pradžioje. Snieguolės yra vienos iš pirmųjų pavasarinių gėlių Lietuvoje, ir jų žydėjimas yra labai laukiamas, nes tai yra pirmasis ženklas, kad artėja pavasaris.
  • Krokas (Crocus) - tai mažos, spalvingos gėlės, kurios paprastai žydi vasario ar kovo pradžioje, priklausomai nuo oro sąlygų.
  • Raktažolės (Primula) - tai spalvingos gėlės, kurios dažnai žydi ankstyvą pavasarį, išskyrus kelias rūšis, kurios gali žydėti per visą vasarą.
  • Plukės (Anemone nemorosa) - tai baltos arba rožinės gėlės, kurios žydi kovo mėnesį ir yra viena iš pirmųjų pavasarinių gėlių, atsirandančių ištirpus sniegui.
  • Žibuoklės (Hepatica nobilis) - tai mažos, spalvingos gėlės, dažniausiai ryškiai mėlynos spalvos, kurios žydi kovo mėnesį ir dažnai yra viena iš pirmųjų pavasarinių gėlių.
Pavasarinių gėlių, kurios savo žiedai džiugina ir žadina pavasarį yra daug daugiau. Dauguma jų nužydėjusios išnyksta ir užleidžia vasaros gėlėms vietą. Dėl šios unikalios savybės pavasarines gėles galime auginti kartu su kitais augalais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą