Kokios automobilio draudimo rūšys yra JK?

Kur yra pigiai apdrausti automobilį Anglijoje?
Transporto priemonių draudimas JK apima automobilius, sunkvežimius, motociklus ir kitas kelių transporto priemones.
Draudimas yra poliso formos sutartis, pagal kurią asmuo ar organizacija gauna finansinę apsaugą ir atlygina žalą iš draudiko. Konkrečios transporto priemonės draudimo sąlygos skirsis priklausomai nuo poliso ir draudiko. 

Ar JK privalomas automobilio draudimas?


Taip, JK teisiškai reikalaujama, kad motorinės transporto priemonės, važiuojančios viešaisiais keliais, būtų apdraustos. Todėl norint legaliai vairuoti automobilį, būtina turėti automobilio draudimo polisą.
Vienintelė išimtis yra, jei jūsų automobilis yra „off the road“, tai reiškia, kad jis nėra valstybinėje žemėje ir nenaudojamas. Taip gali būti, jei jis yra privačiame garaže, važiuojamojoje dalyje arba privačioje žemėje. Esant tokiai situacijai, savo transporto priemonei galite taikyti SORN (Statutory Off Road Notice), o tai reiškia, kad galite nustoti apmokestinti ir drausti transporto priemonę.

Kokios yra 3 automobilių draudimo rūšys Jungtinėje Karalystėje?


Tik trečioji šalis. Third party only.

Tik trečiosios šalies automobilio draudimas yra minimali įstatymų reikalaujama teisinė apsauga. Trečiųjų šalių draudimo polisai gali kainuoti pigiau nei platesni polisai, nes draudimas yra labai ribotas. Paprastai ji apima žalą kito žmogaus automobiliui ar turtui, sužalojimus, kuriuos galite padaryti kitiems. Ji nepadengia jūsų transporto priemonės remonto išlaidų ir nepadengtų jums, jei jūsų transporto priemonė būtų pavogta arba sugadinta gaisro. Taigi už remontą ir galbūt net visiškai naują transporto priemonę tektų susimokėti patiems.

Trečioji šalis, gaisras ir vagystė. Third party, fire and theft.


Trečiųjų šalių, gaisro ir vagystės politika yra dar vienas transporto priemonės apsaugos lygis, palyginti su tik trečiąja šalimi. Tai apima viską ką numato trečiosios šalies draudimo polisas, bet taip pat suteikia apsaugą jūsų automobiliui, jei jis bus pavogtas arba sugadintas gaisro ar sprogimo atveju. Turėkite omenyje, kad šios rūšies automobilio draudimas neapdraus jūsų automobilio netyčinio apgadinimo atveju.

Visapusis automobilio draudimas. Fully comprehensive.

Visapusis automobilio draudimas siūlo aukščiausio lygio apsaugą. Jei jūsų automobilis bus apgadintas, nurašytas, pavogtas, suniokotas ar sunaikintas gaisro, audros ar potvynio, gausite visą kompensaciją. Ji padengia žalą ir kitų žmonių sužalojimus po incidento, susijusio su jūsų automobiliu.
Net jei dėl savo kaltės patekote į avariją, vis tiek galėsite reikalauti išlaidų, susijusių su traumų gydymu, automobilio remontu.
Taip pat galite pateikti pretenziją, jei jūsų automobilis yra apgadintas, bet nežinote, kas kaltas, pavyzdžiui, kai jūsų automobilis stovi viešoje automobilių stovėjimo aikštelėje arba gatvėje.

Kur yra pigiausias automobilio draudimas JK?


Liverpulyje automobilių draudimo kainos yra didžiausios, o Aberdyne transporto priemonė aprausite pigiausiai. JK tarp didžiųjų miestų automobilio draudimas gali skirtis du kartus ir daugiau, t. y. jei sumokėsite apie 300 svarų sterlingų už transporto priemonės draudimą Aberdyne, Liverpulyje jis gali siekti 850 GBP ir daugiau.

Juodosios dėžės ar telematikos draudimas


Kai perkate telematikos draudimo polisą (telematics insurance) iš draudiko, jūsų automobilyje bus sumontuota juodoji dėžė (black box). Tai gali būti fizinė juodoji dėžė, prijungiamas įrenginys arba jis gali veikti su jutikliu jūsų išmaniajame telefone. Juodosios dėžės sukurtos taip, kad paskatintų saugesnį vairavimą, nes padeda geriau suprasti vairavimo įpročius, nesvarbu, kuo saugiau vairuosite tuo pigesnis bus automobilio draudimas.
Visa ši informacija kartu su kita informacija apie vairavimą, pvz., nuvažiuotą atstumą ar paros laiką, realiuoju laiku stebima juodojoje dėžėje. Išsamią informaciją galite peržiūrėti patys, dažniausiai naudodami specialų prisijungimą savo draudiko svetainėje arba naudodamiesi mobiliąją programėlę. Jūsų draudimo teikėjas gali naudoti šią informaciją, kad apskaičiuotų, koks vairuotojas esate ir kokia bus jūsų draudimo įmoka.
Kitas telematikos automobilio draudimo poliso privalumas yra tas, kad jis dažniausiai būna su apsaugos nuo vagystės sekimo įtaisu. Tai yra vienas iš būdų, kaip policija gali atsekti jūsų automobilį, jei jis būtų pavogtas. Įvykus avarijai, prietaisas parodys jūsų esamą vietą ir bus pranešta pagalbos tarnyboms. (Black Box car insurance pros and cons).

Jei žinote pigų auto/moto draudimą JK, pasidalinkite komentaruose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą