Kiek laiko galima degintis saulėje?

Jei jums patinka ruda, gražiai įdegusi oda arba tiesiog mėgstate ilsėtis lauke saulėtą dieną, jūsų odos saugumas yra labai svarbus. Išmokus įdegti, galite apriboti laiką saulėje ir sumažinti kenksmingų UV spindulių poveikį. Pirmoje eilėje turite sužinoti savo odos tipą.
Gražus įdegis saulėje.
Jei turite šviesią arba labai šviesią odą, rekomenduojamas laikas yra 10–30 minučių. Tai pakankamas laikas įdegiui. Daug ilgiau nei pusvalandis, ir jūs galite skaudžiai nudegti saulėje. Galite atrodyti raudona, kaip išviręs vėžys.
Jei jūsų oda yra nuo šviesiai rudos iki tamsiai rudos spalvos, jums prireiks 40–60 minučių, kad įdegtumėte saulėje.
Jei turite tamsiai rudą arba juodą odą, po deginimosi saulėje galite nepastebėti odos spalvos pasikeitimo. Tačiau rekomenduojamas laikas vis tiek yra 40–60 min.

Ar galiu nudegti šešėlyje arba debesuotą dieną?


UV spinduliai gali atsispindėti net nuo žemės paviršiaus ir taip patekti ant jūsų odos, net jei esate po skėčiu, medžiu ar namo šešėlyje. Nors tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau, vis tiek galite įdegti šešėlyje, todėl svarbu pasitepti kremu nuo saulės, kad apsaugotumėte odą.
Taip pat reiktų žinoti, kad debesuotą dieną nors ir nematyti saulės UV spinduliai prasiskverbia pro debesis. Tai, kad saulės pasislėpusi už debesų, dar nereiškia, kad ji nešviečia.

Kokius apsauginius kremus naudoti nuo saulės?


Naudokite plataus spektro SPF 15–50 apsaugos nuo saulės priemones.
Plataus spektro kremas nuo saulės apsaugo tiek nuo UVA, tiek nuo UVB spindulių, o tai svarbu būnant saulėje. Būtinai pakartotinai tepkite kremą nuo saulės kas 2–3 valandas arba dažniau, jei maudotės ežere, jūroje ar kitame vandens telkinyje.
Yra 2 apsaugos nuo saulės tipai: fizinis blokavimas ir cheminis. Fiziškai blokuojantys apsauginiai kremai nuo saulės turi cinko ir titano ir tuoj pat pradeda apsaugoti jūsų odą. Cheminis kremas nuo saulės įsigeria per 20 minučių ir nesuteikia greitos apsaugos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą