Kaip atsikratyti spuogų nuo veido?

Kaip panaikinti spuogus per naktį?
Spuogai yra neįtikėtinai dažna odos liga, kurią sukelia odos riebalai ir negyva oda, nors gali būti yra ir genetinis paveldėjimas. Milijonai žmonių turi problemų su spuogais, o ypač paaugliai. 
Turėkite omenyje, kad spuogai nėra nuosprendis ir paprastai galite jų atsikratyti natūraliai, net jei tai reikalauja šiek tiek daugiau pastangų ir dėmesio. Turėkite omenyje, jei jūsų spuogai pradeda plisti arba pradeda skaudėti, kreipkitės į dermatologą.

Plaukite veido odą du kartus per dieną


Plaukite veido odą bent du kartus per dieną, ypač jei suprakaitavote. Nuplovę veidą nuvalykite švaria šluoste. Darykite tai bent du kartus per dieną, kad odoje nesikauptų riebalai ir nešvarumai.
Jei sunkiai fiziškai dirbate, bėgiojate ar sportuojate, būtinai palyskite po dušu. Nuplaukite visą kūną ir būtinai nuplaukite veidą. Nuplauti prakaitą nuo odos, tai yra pats geriausias būdas apsaugoti nuo spuogų paūmėjimo.
Iš pradžių gali būti neįprasta, bet kai įprasite plauti veidą du kartus per dieną, bus lengva priprasti prie malonios rutinos!

Švelnus veido odos valiklis


Kartą per dieną nuplaukite veidą švelniu valikliu. Atlikite tai po pirmojo kasdieninio veido plovimo. Išpurkškite (1,2–2,5 ml) veido valiklio į rankas. Rankomis patrinkite skruostus, kad veidą pateptumėte veido valikliu. Tada pirštų galiukais įtrinkite valikliu į skruostus, nosį, kaktą ir smakrą. Nuplaukite prausiklį ir, kai baigsite, nusausinkite veidą švariu rankšluosčiu.
Nenaudokite veido valiklio daugiau nei kartą per dieną. Per daug valiklio gali išsausinti odą, o tai gali ją sudirginti ir tuo pasekoje gali atsirasti daugiau spuogų. Niekada nenaudokite alkoholio turinčių veido valiklių. Visada naudokite vandens ir aliejaus pagrindu pagamintus produktus veidui valyti.

Tonikas arba kremas kuriame yra salicilo rūgšties


Užtepkite toniku, kad pašalintumėte riebalų perteklių nuo veido. Ieškokite toniko, pagaminto iš salicilo rūgšties arba hamamelio. Užpurkškite juo ant medvilninio rutulio ar rutuliuko ir švelniai nuvalykite veido odą, vengdami akių, šnervių ir lūpų. Prieš tepdami drėkinamąjį kremą, leiskite tonikui išdžiūti.
Užtepkite drėkinamąjį kremą, kuriame yra salicilo rūgšties. Kalbant apie veido kremus, losjonus ir drėkinamąsias priemones, ieškokite ekologiškų produktų, kuriuose yra salicilo rūgšties. Salicilo rūgštis valo poras ir natūraliai gydo uždegimą, kurį sukelia spuogai ir odos dirginimas. Kai jūsų oda išsausėja arba pradeda pleiskanoti, naudokite losjoną arba drėkinamąjį kremą, kad papildytumėte odą ir kovotumėte su spuogais.

Oda turi būti sausa be riebalų, tai geriausias būdas sumažinti spuogus. Deja, jei jūsų oda per daug išsausėja arba spuogai tampa skausmingi, tokiu atvėju kreipkitės į gydimo įstaigą pas dermatologą..

Angliavandeniai saldumynai, vaisiai


Norint panaikinti spuogus nuo veido, reikia sumažinti angliavandenių naudojimą maiste. Tik jokių būdu jų negalima atsisakyti. Pilnaverčiam gyvenimui jūsų raumenims reikia energijos, kuri yra gaunama iš raumenyse, kepenyse ir kraujo sistemoje esančių angliavandenių, baltymų ir riebalų…
Tačiau per didelis anglevandenių vartojimas, gali sukelti odos problemų. Tiesiog stebėkite save, po kokio maisto vartojimo ant jūsų veido atsiranda spogai. Vasara gali būti per didelis vaisių vartojimas. Atminkite, kad subalansuota mityba yra visų svarbiausia. Kad oda būtų graži ir spindėtų į kasdienį valgiaraštį įtraukite kuo daugiau daržovių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą