Ar Aš Nėščia? 12 Nėštumo Požymių


Ankstyvieji nėštumo požymiai, nestumo pozymiai po keliu dienu
Jei dingtelėjo toks klausimas. Ar esu nėščia? Atsakymas yra nėštumo teste. Tačiau net neprasidėjus mėnesinėms, galite įtarti arba tikėtis, kad esate nėščia.
Ankstyvieji nėštumo požymiai yra daugiau nei praleistas menstruacijų periodas, tai apima ir kur kas dažnesnio šlapinimosi poreikį. Tai taip pat gali būti jautrios ir patinusios krūtys, rytinis pykinimas, jautrumas kvapui ir nuovargis. Žinokite, pirmuosius nėštumo požymius ir simptomus bei jų atsiradimo priežastis.

Klasikiniai nėštumo požymiai ir simptomai


Dažniausi ankstyvieji nėštumo požymiai ir simptomai gali būti:

Praleistas mėnesinių ciklas. Jei esate vaisingo amžiaus ir praėjo savaitė ar daugiau, kol neprasidėjo numatomas mėnesinių ciklas, galite būti nėščia. Tačiau šis simptomas gali būti klaidinantis, jei jūsų menstruacijų ciklas nereguliarus.
Jautrios, patinusios krūtys. Nėštumo pradžioje dėl hormoninių pokyčių jūsų krūtys gali būti jautrios ir skausmingos. Diskomfortas greičiausiai sumažės po kelių savaičių, kai jūsų kūnas prisitaikys prie hormoninių pokyčių.
Pykinimas su vėmimu arba be jo. Rytinis pykinimas, kuris gali pasireikšti bet kuriuo dienos ar nakties metu, dažnai prasideda praėjus vienam ar dviem mėnesiams po pastojimo. Tačiau kai kurios moterys pykinimą pajunta anksčiau, o kai kurios jo niekada nepatiria. Nors pykinimo nėštumo metu priežastis nėra aiški, nėštumo hormonai greičiausiai vaidina svarbų vaidmenį.
Padidėjęs šlapinimasis. Galite pastebėti, kad šlapinatės dažniau nei įprastai. Nėštumo metu jūsų organizme padidėja kraujo kiekis, todėl jūsų inkstai apdoroja papildomą skysčių kiekį, kuris patenka į šlapimo pūslę.
Nuovargis. Nuovargis taip pat yra vienas iš pirmųjų nėštumo simptomų. Niekas tiksliai nežino, kas sukelia mieguistumą pirmąjį nėštumo trimestrą. Tačiau greitas hormono progesterono koncentracijos padidėjimas ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu gali prisidėti prie nuovargio.

Kiti nėštumo požymiai ir simptomai


Kiti mažiau akivaizdūs nėštumo požymiai ir simptomai, kuriuos galite patirti pirmąjį trimestrą, yra šie:

Nuotaika. Hormonų antplūdis jūsų kūne ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu gali jus neįprastai emocingai paveikti, dažni nuotaikų svyravimai.
Pilvo pūtimas. Hormoniniai pokyčiai ankstyvuoju nėštumo laikotarpiu gali sukelti pilvo pūtimą, panašų į tai, kaip jaučiatės menstruacijų pradžioje.
Šviesos dėmės. Šviesos dėmės gali būti vienas iš pirmųjų nėštumo požymių. Implantacijos kraujavimas įvyksta, kai apvaisintas kiaušinėlis prisitvirtina prie gimdos gleivinės – praėjus maždaug 10–14 dienų po pastojimo. Implantacijos kraujavimas atsiranda maždaug tuo metu, kai tikitės mėnesinių. Tačiau ne visos moterys tai turi.
Mėšlungis. Kai kurios moterys nėštumo pradžioje patiria lengvą gimdos mėšlungį.
Vidurių užkietėjimas. Dėl hormoninių pokyčių sulėtėja virškinimo sistema, o tai gali sukelti vidurių užkietėjimą.
Pasibjaurėjimas maistu. Kai esate nėščia, galite tapti jautresnė tam tikriems kvapams ir jūsų skonio pojūtis gali pasikeisti. Kaip ir daugelis kitų nėštumo simptomų, šie maisto pasirinkimai gali būti susiję su hormoniniais pokyčiais.
Nosies užgulimas. Padidėjus hormonų kiekiui ir kraujo gamybai, nosies gleivinės gali išsipūsti, išsausėti ir lengvai kraujuoti. Dėl to gali užsikimšti nosis.

Ar tikrai aš nėščia?


Daugelis šių požymių ir simptomų nėra būdingi tik nėštumui. Kai kurie gali reikšti, kad sergate arba netrukus prasidės mėnesinės. Taip pat galite pastoti nepatiriant daugelio šių simptomų.
Vis dėlto, jei mėnesinės neprasidėjo laiku ir pastebėjote kai kuriuos iš aukščiau išvardytų požymių ar simptomų, atlikite nėštumo testą namuose arba kreipkitės į savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėją. Jei jūsų nėštumo testas namuose yra teigiamas, susitarkite su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju. Kuo anksčiau bus patvirtintas nėštumas, tuo greičiau galėsite pradėti prenatalinę priežiūrą.
Jei planuojate pastoti arba ką tik sužinojote, kad esate nėščia, pradėkite kasdien vartoti prenatalinį vitaminą. Prenataliniuose vitaminuose paprastai yra svarbių vitaminų ir mineralų, tokių kaip folio rūgštis ir geležis, kad palaikytų jūsų kūdikio augimą ir vystymąsi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą