Kokie yra asmenybės tipai?

Sangvinikas, cholerikas, melancholikas, flegmatikas
Atliktas tyrimas rodo, kad 90 procentų žmonių elgsenos tipus galima suskirstyti į grupes; optimistas, pesimistas, realistas ir pavydus.
Dažnesnis ir plačiau priimtas asmenybės tipų paaiškinimas yra keturių temperamentų teorija. Protopsichologinė teorija, siūlanti keturis pagrindinius asmenybės tipus: sangviniką, choleriką, melancholiką ir flegmatiką.
Tai buvo siejama su įvairių biologinių funkcijų dominavimu. Šie temperamentai ryškiausiai pasireiškia vaikystėje, nuo 6 iki 14 metų

Kokie žmonės yra sangvinikai. Sangviniko savybės


Sangvinikai yra labiau ekstravertiški ir mėgsta būti minios dalimi arba apsupti žmonių. Sangvinikų asmenybė paprastai apibūdinama kaip labai kalbi, entuziastinga, aktyvi ir sociali. Tokią asmenybę turintys asmenys sunkiai gali nusėdėti vietoje, jiems reikia dėmesio ir labiau linkę rizikuoti.

Kokie žmonės yra cholerikai. Choleriko savybės


Cholerikai yra ekstravertiškos asmenybės. Jie apibūdinami kaip nepriklausomi, ryžtingi, siekiantys tikslo ir ambicingi. Tai kartu su dominuojančia, į rezultatą orientuota perspektyva, daro juos natūraliais lyderiais. Senovės istorijoje buvo manoma, kad jie buvo žiaurūs, kerštingi ir karšto būdo.

Kokie žmonės yra melancholikai. Melancholiko savybės


Melancholiški asmenys paprastai yra analitiški ir orientuoti į detales, jie yra gilūs mąstytojai ir jausmingos asmenybės. Melancholikas yra labai jautrus, drovus, pasyvus, ne impulsyvus žmogus. Jie yra intravertai ir stengiasi neišsiskirti iš minios. Melancholiška asmenybė yra susimąstę, santūrūs ir dažnai nerimaujantis, nes siekia tobulumo.

Kokie žmonės yra flegmatikai. Flegmatiko savybės


Flegmatiški asmenys linkę būti atsipalaidavę, ramūs, tylūs ir pozityvūs. Jie yra empatiški kitiems, tačiau stengiasi slėpti savo emocijas. Flegmatiški asmenys taip pat gerai apibendrina idėjas ar problemas ir moka pasiekti kompromisus.

Pavyzdžiui, jei įdarbinimui reikalingas tam tikras charakterio bruožas arba asmenybės tipas, tiesiog atlikus asmenybės testą lengviau nuspręsti, kas geriausiai tinka vienam ar kitam darbui.
Visų pirma, asmenybės tipai parodo žmogaus stipriąsias ir silpnąsias puses. Turėdami šią pagrindinę informaciją, galite sutelkti dėmesį į savo stipriųjų pusių stiprinimą ir silpnybių slopinimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą