Kokios transporto priemonės draudžiamos KASKO draudimu?

Savanoriškas transporto priemonių KASKO draudimas yra skirtas atlyginti jūsų transporto priemonei
padarytą žalą avarijos, gaivalinės nelaimės, trečių asmenų kenkėjiškos veiklos ar vagystės atvejais.
Dažniausiai šiuo draudimu yra apdraudžiami lengvieji automobiliai, kurių vertė viršija 3000 eurų. Kitos transporto priemonės šiuo draudimu yra apdraudžiamos žymiai rečiau.


Kur galioja KASKO draudimas?

Kasko draudimo galiojimo teritorija gali būti pasirenkama. Dažniausiai draudimo kompanijos siūlo pasirinkti galiojimo teritoriją tarp Lietuvos ir Europos, tačiau kai kurios draudimo kompanijos siūlo tarpinius variantus, pvz. Skandinavijos šalys.
KASKO atlyginama iki 100% patirtų nuostolių. Galima apsidrausti ne tik pati automobili bet ir visą papildomą vidaus bei išores įrangą: garso aparatūrą. dujų įrangą, automobilio ratlankius ir t.t.
Nauji (iki 2 metų) automobiliai gali būti draudžiami jų nauja verte, t.y., nuostoliai, padaryti automobiliui, atlyginami neišskaitant keičiamų detalių nusidėvėjimo, automobilio visiškos rūšies (kada jį remontuoti netikslinga) atveju nuostolis yra lygus automobilio draudimo sumai atėmus liekamąją vertę, o automobilio praradimo atveju nuostolis yra lygus automobilio draudimo sumai.

Dalinis KASKO draudimas

Galima drausti automobilius daliniu kasko draudimu. Taip pat naujojo kasko draudimo įmoka apskaičiuojama pagal automobilio tipą ir klasę, o naujuose polisuose nebe nurodoma draudimo suma. galima apdrausti KASKO rizikas atskirai: draustis visu kasko draudimu (visi draudiminiai įvykiai) arba daliniu kasko draudimu (visi draudiminiai įvykiai. išskyrus autoavariją. nes šią riziką atsargūs vairuotojai gali dengti iš privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo). Draudžiantis KASKO draudimu be autoavarijos rizikos, kainos sumažės apie 40 proc.

1 komentaras:

  1. KASKO – tai neprivalomas draudimas, per kurį apgadinto ar pavogto automobilio savininkui žalą atlygina draudimo bendrovė.

    Jeigu iki šiol nežinojote, kas yra KASKO draudimas, išsiaiškinkite, kad tai visų pirma pasirenkamasis draudimas, t. y. transporto priemonės savininkas pagal įstatymus neįpareigoja tokios sutarties sudaryti. Tačiau jei automobilis priklauso lizingo bendrovei, ši turi prievolę pasirašyti KASKO draudimo polisą.

    Sudarius KASKO draudimo sutartį, jeigu Jūsų automobilis yra pavogtas arba dėl skirtingų aplinkybių buvo padaryta tam tikrų pažeidimų, neatsižvelgiant į tai, ar Jūs esate kaltas dėl jų atsiradimo, draudimo bendrovė Jums atlygins ir padengs remonto išlaidas, jeigu kad transporto priemonė atitinka teisės aktuose keliamus reikalavimus apyvartai, ty būti laikinai arba visam laikui registruota, yra įtraukta į draudimo liudijimą ir turi galiojantį TPĮ.

    AtsakytiPanaikinti