Kokias transporto priemones galima apdrausti privalomuoju draudimu?

Privalomuoju transporto priemonių valdytojų (vairuotojų) civilinės atsakomybės draudimu galima apdrausti šias transporto priemonės: lengvuosius automobilius, mopedus ir motociklus, mikroautobusus ir autobusus, lengvuosius komercinius ir krovininius automobilius, traktorius ir savaeigius mechanizmus, lengvųjų ir krovininių automobilių priekabas.

Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimas

Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimas - ne gyvybės draudimo rūšis, kuria draudžiama transporto priemonės ar teisėto valdytojo atsakomybė tretiesiems asmenims už žalą padarytą jų sveikatai, gyvybei ar turtui. naudojantis apdrausta transporto priemone.
Transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo tikslas – nustatyti transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo tvarką.

Įstatymas nustato žalos asmeniui ir (ar) turtui

Įstatymas nustato žalos asmeniui ir (ar) turtui, padarytos tretiesiems asmenims autoavarijos metu arba atsiradusios kaip autoavarijos pasekmė (toliau – autoavarijos metu padaryta žala), atlyginimo tvarką bei Lietuvos Respublikos transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės draudimo biuro (toliau – Biuras) steigimo, valdymo, veiklos, likvidavimo ir reorganizavimo tvarką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą