Kokio pinigų sumą pasirinkti draudžiantis gyvybės draudimu?

Kaupiamasis gyvybės draudimas su garantuotomis palūkanomis skirtas asmenims, kurie siekia finansiškai apsaugoti savo šeimą nelaimės atveju ir kurie nelinkę rizikuoti investuodami, kad
sukauptų tam tikro dydžio kapitalą konkrečiam tikslui (vaikų studijoms, pensijai ir pan.) pasiekti ateityje. Nustatykite: - kokio dydžio finansinės paramos reikėtų nelaimės atveju; - po kiek metų prireiks ir kokio dydžio kapitalo.

Gyvybės draudimas ir infliacija

SVARBU atkreipti dėmesį į galimą infliacijos įtaką sukaupto kapitalo vertei draudimo laikotarpio pabaigoje. Gali būti, kad tam tikrais laikotarpiais infliacija viršys garantuojamą palūkanų normą, todėl sukaupta suma gali nuvertėti.
Prieš pasirinkdami draudimo įmokos dydį, nustatykite savo poreikius ir galimybes. Apsiskaičiuokite, kokią pinigų sumą kiekvieną mėnesį ar rečiau esate pasirengę skirti šiam draudimui.

Didesnė draudimo įmoka

SVARBU žinoti, kad, pasirinkus didesnę draudimo sumą nelaimės atveju, daugiau mokesčių šiai draudimo rizikai padengti bus išskaičiuojama iš Jūsų kaupiamo kapitalo. Todėl, norint sukaupti didesnį kapitalą, reikėtų pasirinkti didesnę draudimo įmoką ir (ar) ilgesnę draudimo trukmę. Pasiklauskite draudimo įmonės konsultanto, kokio dydžio rizikų mokesčiai būtų taikomi konkrečios draudimo sumos atveju.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą