Ar valstybės pavadinimas ant prekės reiškia, kad ta prekė ten ir pagaminta?

Ar valstybėje pavadinimas ant prekė reiškia, kad ta prekė ten ir pagaminta?
Ne vienam kyla klausimas. Kokioje šalyje pagaminta prekė? Pasižiūrime ant prekių pakuočių ar net pačių prekių, o ten neretai matome užrašus Germany, Austria, USA ar net USSR ir dauguma tiki, kad tai tų prekių kilmės šalis.
Dėl tų trijų pirmųjų kad patiki tai bala nematė, bet ant kiek žmogus turi būti "išsilavinęs", kad tikėtu kad prekės naujos ir iš USSR. O iš tiesų tai banali prekybininkų apgaulė. Visos tos prekės greičiausiai būna pagamintos Pietryčių Azijoje (Kinija, Indija, Taivanas ir t.t). O gudresni, kad efektas būtų dar labiau įtikinamas sugalvoja ir brendus: Vagner, Stahlberg ir t.t. Tada jau tikrai pamanote, kad vokiška ir fantastinės kokybės prekė. Deja ir vėl likote apmulkinti, nes tai prekė iš tos pačio tolimosios Azijos.
Jei ant prekės nėra šių žodžių Made in Germany, tai pamirškit, kad ta prekė matė Vokietija. Tačiau jei ir bus tas užrašas Made in Germany, ar kitos šalies pavadinimas po Made in, tai dar  nieko nereiškia, kad ji ten pagaminta nuo A iki Ž, viso labo, ji gali būti tik ten surinkta ar sukomplektuota, o jos atskiros dalys, gali būti suplaukusios Kinijos, ar iš įvairiausių valstybių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą