Kaip konvertuoti Svarus į Kilogramus? Skaičiuoklė

Kilogramas yra pagrindinis matavimo vienetas tarptautinėje (SI) vienetų sistemoje ir yra priimamas kaip kasdienis svorio matavimo vienetas (gravitacinė jėga veikianti kiekvieną objektą). Kilogramas, dažniausiai yra lygus vienam litrui distiliuoto vandens. Svorio matas 1lb (svaras) = 0.4535923 kg

Konvertuoti iš svarų į kilogramus lb i kg


g:

kg:

t:

Gramas (g), kilogramas (kg), tona (t). Kilogramo etalonas - 39 mm skersmens ir tokio paties aukščio ritinys, pagamintas iš 90% platinos ir 10% iridžio lydinio. Jį gaminant buvo stengiamasi parinkti masę, lygią vieno litro distiliuoto vandens masei esant 4 ℃ temperatūrai. Vėliau tikslesni matavimai parodė, kad kilogramo etalono masė yra truputį didesnė. Vieno litro vandens masė esant 4 ℃ temperatūrai lygi 0,999973 kg.

Konvertuoti iš kilogramų į svarus


uncijos oz:

svarai lb:

akmuo st:

 
Uncija (oz), svaras (lb), akmuo (st). UK ir JAV naudojama svorio matavimo sistema vadinamoji avoirdupois – joje svaras yra dalinamas į 16 uncijų (oz), o uncija – į 16 dramų. Tona, naudojama matuoti dideliems svoriams, yra sudaryta iš 2000 svarų (trumpoji tona) arba 2240 svarų (ilgoji tona). Didžiojoje Britanijoje dar vartojamas ir akmuo – 14 svarų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą