Mirksi dega akumuliatoriaus krovimo lemputė

 

Akumuliatoriaus lempute skydelyje audi bmw vw volvo
Kai užvedate transporto priemonę, užsidega automobilio akumuliatoriaus signalinė lemputė. Tačiau po kelių sekundžių ši lemputė turėtų užgesti.
Jei pastoviai dega raudona signalinė lemputė su akumuliatoriaus simboliu, ji parodo transporto priemonės akumuliatoriau įkrovimo problemą. Galimi gedimai tai atsilaisvinę gnybtai arba pažeistas akumuliatoriaus laidas, sugedęs generatorius arba kiti elektros gedimai. Jei matote, kad blėsta laikrodžio lemputė arba pritemsta priekiniai žibintai arba kai kuriais atvejais jūsų automobilis gali visai neužvesti vadinasi yra problemų su akumuliatoriaus pakrovimu.

Dega akumuliatoriaus lemputė Problemos

Jei važiuojant lemputė dega, atkreipkite dėmesį. Tikėtina, kad pastebėsite kitus silpno akumuliatoriaus įkrovimo požymius, pvz., lėtai kylančius elektra valdomus langus arba neįsijungiančius, lėtai dirbantys stiklų valytuvai, trūkinėja radijo signalas, pritemsta auto šviesos.

Atsilaisvinęs arba korozijos pažeistas akumuliatoriaus jungtys ir laidai


Patikrinkite, ar automobilio akumuliatoriuje nėra korozijos požymių ar nepažeistų gnybtų. Pašalinkite koroziją ir įsitikinkite, kad laidų gnybtai yra tvirtai pritvirtinti prie akumuliatoriaus.

Susidėvėjęs generatoriaus diržas


Generatoriaus diržas dėvisi ir gali įtrūkti per laiką. Jei dega variklio įspėjamoji lemputė ir pastebite, kad kyla variklio temperatūra arba automobilį vairuoti yra daug sunkiau, problema gali būti dėl generatoriaus diržo. Gali būti nutrūkęs arba stipriai susidėvėjęs generatoriaus diržą. Jei toliau važiuosite su pažeistu ar nutrūkusiu diržu, gali užkalti automobilio variklį, tokiu atveju variklis bus sugadintas nepataisomai.

Nusidėvėję generatoriaus šepetėliai angliukai

Šepetėlių susidėvėjimo požymiai gali būti nepakankama akumuliatoriaus įkrovą ar iš vis nekrauna akumuliatoriaus ar mirksinti akumuliatoriaus lemputė ar automobilio maitinimo įtampos svyravimai. Dėl šios priežasties gali įvykti staigus elektronikos išsijungimas ar šviesų prigesimas automobilio salone.
Generatoriaus šepetėliai (angliukai) neturi tiksliai nustatyto tarnavimo laiko. Generatoriaus angliukai keičiami kai stipriai susidėvi. Patartina apžiūrėti šepetėlių būklę kas 4-5 metus arba 50 000 kilometrų.

Įjungta per daug elektros įrenginių


Perteklinis visos elektros įrangos naudojimas gali sunaudoti per daug elektros energijos nei generatorius geba pagaminti. Pavyzdžiui, jei naudojate neoriginalią patobulintą garso sistemą, jei garso sistema turi stiprintuvą, kuris sunaudoja labai daug elektros energijos arba sumontuota itin sudėtinga apsaugos sistema.

Pažeistos plokštės akumuliatoriaus viduje


Jei akumuliatorius blogai pritvirtintas ir važiuojant jis šokinėja slankioja ar kitaip kaip juda, gali būti pažeistos akumuliatoriaus plokštės. Akumuliatorius turi būti pritvirtintas taip, kad būtų išvengta vibracijos. Pritvirtinimo laikiklis turi būti pakankamai stiprus, kad būtų išvengta akumuliatoriaus judėjimo.

Jei akumuliatoriaus įspėjamoji lemputė užsidega arba kartais mirksi, tai dar neturėtų būti panikos priežastimi. Tiesą sakant, tokiu atveju geriau važiuoti į netoliese esantį auto servisą, kad pašalintų gedimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą