Vazoninė gėlė azalija priežiūra ir auginimas

 

Kaip auginti azalijas?  Kaip genėti azalijas?
Azalija yra žemaūgis krūmas, kuris yra populiarus dėl savo spalvotų žiedų, paprastai žydi pavasarį ar vasarą. Azalijas mėgsta sodininkai ir floristai dėl jų ryškios spalvos žiedų, bei įvairių formų. Azalijos yra paplitusios Azijos Pietryčiuose, tačiau yra daug veislių, kurios yra auginamos visame pasaulyje.
Jos taip pat gali būti auginami kaip namų augalai arba sodinami lauke, priklausomai nuo veislės ir aplinkos sąlygų. Azalijų priežiūra gali būti sunki, nes reikia tinkamo drėkinimo ir dirvos rūgštingumo, tačiau jos gali būti puikus papuošimas sodo ar namų interjerui.

Keletą patarimų, kaip auginti azaliją:


Kokioje vietoje auginti Azaliją?

Azalijoms reikia šviesios vietos, bet ne tiesioginių saulės spindulių. Jos turi būti apsaugotos nuo perkaitimo, nes tai gali pažeisti jų lapus. Geriausia ją laikyti šešėlyje arba ant langų rytinėje ar vakarinėje pusėje, kur gauna nedidelį kiekį saulės šviesos.

Koks turi būti dirvožemis?

Azalijos reikia dirvožemio, kuris yra rūgštus ir gerai laikosi drėgmės. Galite naudoti specialų azalijų substratą arba sumaišyti durpių, žvyro ir kiminų mišinį.

Kaip laistyti azaliją?

Azalija reikalauja reguliaraus laistymo, tačiau svarbu, kad vandens nebūtų per daug arba per mažai. Geriausia laistyti azaliją, kai viršutinis sluoksnis dirvožemio išdžiūsta, tačiau jis dar yra šiek tiek drėgnas. Svarbu, kad dirvožemis visada būtų drėgnas, bet nepermirkęs. Tap pat svarbu nepamiršti drenažo, kad perteklinis vanduo galėtų laisvai nutekėti.

Kokia turi būti temperatūrą?

Azalija auga geriausia kambario temperatūroje nuo 10 iki 20 laipsnių Celsijaus. Temperatūros virš 25 laipsnių gali pakenkti gėlei.

Kaip tręšti azalijas?

Azalijai reikia tręšti reguliariai, tačiau naudokite tik specialią azalijų trąšą ir laikykitės nurodyto tręšimo dažnumo ir kiekio.

Azalijų genėjimas.

Jei azalija auga per didelė, galite ją genėti, kad formuotumėte pageidaujamą formą. Genėjimas padeda azalijoms išlaikyti tvarkingą ir gražią formą. Šiek tiek apkarpykite pavasarį, kad padidintumėte žydėjimo galimybes, taip pat pašalinkite sausus lapus ir žiedus.

Atminkite, kad azalija yra jautri gėlė, todėl būtina atsargiai ją prižiūrėti. Laikykitės šių patarimų ir jūs turėsite sveiką ir gražią azaliją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą