Kas yra Python? Python programavimas

Python – interpretuojama, interaktyvi programavimo kalba
Python yra interpretuojama, aukšto lygio programavimo kalba, sukurtą Guido van Rossum. Ji yra daugiausiai naudojama bendrojo paskirties programavimui, moksliniams skaičiavimams, duomenų analizei ir mašininio mokymosi projektams.
Python yra laisvai prieinama ir atvirojo kodo programavimo kalba, t.y. jos išeitinis kodas yra prieinamas visiems ir gali būti keičiamas. Python yra lengvai suprantama ir mokoma kalba, turinti aiškią sintaksę ir didelę bendruomenę, kuri dalijasi savo patirtimi ir kuria gausybę modulių ir bibliotekų, leidžiančių dirbti su įvairiais duomenimis, atlikti skaičiavimus ir kurti sudėtingas programų sistemas.

Python yra programavimo kalba


Python yra viena iš populiariausių ir plačiai naudojamų programavimo kalbų pasaulyje, turinti didelę bendruomenę ir daugybę naudingų bibliotekų ir įrankių. Kalba turi daug privalumų, tokių kaip:
Paprastumas: Python turi aiškią sintaksę ir yra lengvai suprantama pradedantiesiems programuotojams, todėl yra puikus pasirinkimas, norint įsisavinti pagrindus programavimo.

Python yra plačiai naudojama


Python gali būti naudojamas įvairioms užduotims, tokioms kaip web programavimas, duomenų analizė, moksliniai skaičiavimai, dirbtinis intelektas ir t.t.
Python yra laisvai prieinama ir atvirojo kodo, t.y. jos išeitinis kodas yra prieinamas visiems ir gali būti modifikuojamas. Tai leidžia programuotojams lengvai prisitaikyti prie savo poreikių ir įgyvendinti savo idėjas.
Python turi didelę bendruomenę, kuri kuria ir dalijasi savo patirtimi bei kūria daugybę naudingų modulių ir bibliotekų, tokių kaip NumPy, Pandas, Matplotlib, Django, Flask ir t.t. Šie įrankiai leidžia programuotojams efektyviai spręsti įvairias problemas ir greitai kurti programų sistemas.
Python gali būti pritaikytas įvairioms platformoms ir operacinėms sistemoms, tokioms kaip Windows, Linux, macOS, mobiliems įrenginiams ir t.t.

Python yra ne tik puikus pradedantiesiems programuotojams, bet ir gali būti naudojamas profesionalams kurti sudėtingas programų sistemas. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl Python yra tokia populiari programavimo kalba.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą