Keto dieta. Keto mityba

Keto dieta pradedantiesiems.

Keto dieta (arba ketogeninė dieta) yra maisto planas, kurio tikslas yra organizmo būsenos vadinamos ketozės sukūrimas. Tai pasiekiamas mažinant angliavandenius mityboje ir padidinant riebalų, baltymų vartojimo kiekį.
Kai organizmas negauna pakankamai angliavandenių, jis pradeda gauti energiją iš riebalų sukauptų jūsų organizme. Kai riebalai suskaidomi, susidaro ketonų kūnai, kurie organizme gali būti naudojami kaip alternatyvus energijos šaltinis.

Planas kaip atsikratyti papildomų kilogramų


Keto dieta yra naudojama kaip maisto planas siekiant įvairių tikslų, įskaitant svorio mažinimą, gerinant metabolizmą, padidinant energiją ir pagerinant atmintį. Tačiau keto dieta taip pat turi tam tikrų galimų neigiamų pasekmių, tokių kaip riebalų perteklius, baltymų trūkumas ir elektrolitų disbalansas.
Keto dieta yra labai mažai angliavandenių turintis maisto planas, kuris apima didelį baltymų ir riebalų kiekį. Taigi, pagrindinis keto dietos tikslas yra paversti kūną riebalų degintoju, o ne angliavandenių degintoju.

Ką valgyti laikantis keto dietos?


Keto dieta apima maisto produktus, tokius kaip mėsa, žuvis, kiaušiniai, sviestas, riebalinės daržovės (pvz., avokadas ir alyvuogių aliejus), riešutai ir sėklos.
Mėsa: jautiena, kiauliena, vištiena, veršiena ir kt.
Žuvis ir jūros gėrybės: lašiša, tunas, sardinės, midijos, krevetės ir kt.
Riešutai ir sėklos: migdolai, žemės riešutai, graikiniai riešutai, sezamo sėklos ir kt.
Riebalai ir aliejai: sviestas, alyvuogių aliejus, grietinė ir kt.
Daržovės: lapinės daržovės, kaip antai špinatai, kopūstai, brokoliai, agurkai, paprikos ir kt.
Prieskoniai ir žalumynai: česnakai, svogūnai, imbieras, pipirai, petražolės, bazilikai ir kt.

Ko negalima valgyti laikantis keto dietos?


Besilaikant keto dietos negalima valgyti tokių maisto produktų, kaip cukrus, saldainiai, šokoladukai, baltų miltų gaminiai, gaivieji gėrimai, limonadai, saldumynai, dauguma vaisių ir t.t.

Keto mityba nuo ko pradėti?


Jeigu planuojate pradėti keto dietą, svarbu konsultuotis su gydytoju ar mitybos specialistu, kad galėtumėte nustatyti savo reikiamus maisto produktų ir maisto planą. Tai ypač svarbu tiems, kurie turi esamų sveikatos problemų, tokių kaip diabetas ar širdies problemos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą