Kaip palengvinti sunkias pagirias?

Kaip atsigauti po gero baliaus?

Pagirias paprastai sukelia besaikis alkoholio vartojimas ir gali lydėti tokie simptomai kaip galvos skausmas, pykinimas, nuovargis, dehidratacija ir jautrumas šviesai bei garsui.
Nors geriausias būdas apsisaugoti nuo pagirių yra gerti saikingai arba visai negerti, bet ką jau daryti jei vakar buvo linksma, yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad sumažintumėte pagirių simptomus. Štai keletas patarimų:

Gerkite daug vandens


Vienas iš svarbiausių dalykų, kuriuos galite padaryti, kad sumažintumėte pagirias, yra nehidratuoti savo kūną. Alkoholis yra diuretikas, o tai reiškia, kad dėl jo galite netekti skysčių ir elektrolitų. Gerkite daug vandens, sportinių gėrimų ar mineralinio vandens, kad papildytumėte savo kūną skysčiais. Bet jokiu būdų nevartokite alkoholio.

Ilsėkitės, gulinėkite, maudykitės


Pagirios gali labai išsekinti, todėl daug ilsėdamiesi galite greičiau atsigauti. Pasnauskite arba pabandykite papildomai pamiegoti, kad jūsų kūnas atsigautų. Palyskite po dušu ar pasimėgaukite karšta vonia.

Lengvai virškinamas maistas


Valgydami lengvai virškinamą maistą, kuriame gausu maistinių medžiagų, mineralų ir vitaminų. Rinkitės tokius maisto produktus kaip salotos, daržoves, vaisius ar sriubą. Venkite riebaus ar aštraus maisto, kuris gali sudirginti skrandį.

Jei skauda galva


Nereceptiniai skausmą malšinantys vaistai, tokie kaip ibuprofenas ar aspirinas, gali padėti sumažinti galvos skausmą ir kitus skausmus, susijusius su pagiriomis. Tačiau būkite atsargūs, jei turite jautrų skrandį arba gerdami turėjote skrandžio problemų.

Papildykite organizmą vitaminais ir mineralais


Alkoholio vartojimas gali išeikvoti jūsų organizmo vitaminų ir mineralų atsargas. Galite padėti juos papildyti vartodami multivitaminus arba gerdami daug vitaminų ir mineralų turinčius skysčius, tokius kaip sultys, sporto gėrimus ar izotoninius gėrimus.

Išbandykite vaistažoles, arbatas


Kai kurios natūralios priemonės gali padėti sumažinti pagirių simptomus. Pavyzdžiui, imbieras gali padėti nuo pykinimo ir vėmimo, o žalioji arbata – nuo galvos skausmo.

Atminkite, kad geriausias būdas išvengti pagirių – saikingai gerti arba visiškai vengti alkoholio. Jei ir toliau dažnai patiriate pagirias, gali būti geriausia iš naujo įvertinti savo gėrimo įpročius ir, jei reikia, kreiptis pagalbos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą