Kas yra VIN kodas? Kur rasti VIN kodą? Kaip patikrinti?

Automobilio identifikacinis numeris (VIN) yra konkretaus automobilio identifikavimo kodas. VIN kodas yra tarsi automobilio pirštų atspaudas, nes nėra dviejų eksploatuojamų transporto priemonių, kurios turi tą patį VIN kodą.
VIN kodą sudaro 17 simbolių (skaitmenų ir didžiųjų raidžių derinys), kurie veikia kaip unikalus transporto priemonės identifikatorius. VIN kodu rodomos unikalios automobilio savybės, specifikacijos ir gamintojas. VIN gali būti naudojamas: sekti registracijas, pretenzijas dėl garantijos, vagystes ir draudiminius įvykius.

Kur rasti VIN kodą?


VIN galima rasti iš laukinės pusės, pažiūrėjus į prietaisų skydelį, esantį vairuotojo pusėje. Lengviausias būdas jį pamatyti – reikia atsistoti prie priekinio rato iš vairuotojo pusėse ir pažiūrėti į prietaisų skydelio kampą, kur jis susijungia su priekiniu stiklu. Jei VIN ten nerandate, atidarykite vairuotojo pusės dureles ir pažiūrėkite į durų staktą (kur užsifiksuos durys, kai jos uždarytos). Tikėtina, kad šioje vietoje bus galima rasti VIN kodą. Taip pat pakėlus kapotą, virš grotelių ant skardos. Žiūrėkite žemiau esantį paveikslėlį:
Kur mano automobilyje yra VIN kodas?


Ką daryti, jei VIN neturi 17 simbolių?


Dar kartą patikrinkite, ar turite tinkamą VIN kodą ir teisingai jį užsirašėte. Kai įsitikinsite, kad VIN tikrai yra mažiau nei 17 simbolių, tada greičiausiai jūsų transporto priemonė VIN pagaminta iki 1981 m..
Iki 1981 m. VIN kodo ilgis svyravo nuo 11 iki 17 simbolių. Informacijos tiekėjai, gali pranešti tik apie transporto priemones, kuriose naudojamas 17 simbolių VIN. Todėl informacija apie automobilius, pagamintus iki 1981 m., yra ribota.

Kodėl yra naudojamas VIN kodas?

Yra situacijų, kai norisi patikrinti transporto priemonės istoriją, o daugelis duomenų registrų VIN kodą naudoja norėdami įrašyti išsamią transporto priemonės istorijos informaciją. Jei norite įsigyti naudotą automobilį, galite atlikti VIN paiešką, kad gautumėte transporto priemonės istorijos ataskaitą ir rastumėte ankstesnių savininkų, avarijų ir remonto įrašus. Taip pat galite sužinoti, ar gamintojas kada nors buvo atšaukęs transporto priemonę ir ar remontas buvo atliktas. Galiausiai teisėsaugos institucijos atlieka VIN patikrinimą, kad nustatytų ar transporto priemonė nėra pavogta.

Kur "nemokamai" patikrinti automobilio VIN kodą?


Šiose svetainėse pateikiamos išsamesnės VIN ataskaitos, tačiau tik dalis informacijos yra nemokama. Papildomai sumokėjus, kiekvienoje iš šių svetainių, gausite daugiau informacijos apie perkamą automobilį. 

CarVertical

CarVertical yra pirmaujantis VIN dekoderis, siūlantis pirmąsias pasaulyje „blockchain“ pagrįstas automobilių ataskaitas. Diegiant naujausias duomenų apdorojimo technologijas, ši platforma suteikia naudą, nes perduoda tikslią ir nuo klastojimo apsaugotą informaciją.

Carfax

Kitas aukščiausio lygio automobilių istorijos duomenų teikėjas yra „Carfax“. Teikėjas turi reputaciją, nes pateikia išsamias ataskaitas, surinktas iš daugiau nei 100 000 skirtingų šaltinių. Jame yra tarpvalstybinė automobilių istorijos duomenų bazė, kuri padės rasti viską, ką reikia žinoti apie konkrečią transporto priemonę. Šioje platformoje pateikti duomenys negali būti laikomi 100% tiksliais, nes juose atsižvelgiama tik į tas problemas, apie kurias buvo pranešta.

AutoDNA

Bendradarbiaudama su „Autocheck“, „AutoDNA“ teikia patikimą automobilių istoriją visose JAV, Europoje ir Kanadoje registruotose transporto priemonėse. Platforma gali pasigirti duomenų baze, kurioje yra daugiau nei 4 trilijonai įrašų. Svetainėje yra kitų naudingų funkcijų, kurios padės be vargo patikrinti transporto priemonės istoriją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą