Kas yra investicinis gyvybės draudimas?

Investicinis gyvybės draudimas, kai investavimo riziką prisiima draudėjas. Tai gana naujas, bet savo lankstumo ir taupymo galimybių dėka sparčiai populiarėjanti draudimo rūšis.

Kokias funkcijas atlieka investicinis gyvybės draudimas?

Pirma, tai yra finansinė apsauga nelaimės atveju. Apsidraudus investiciniu gyvybės draudimu traumos, neįgalumo, sunkios ligos atvejais draudimo kompanija jums išmokės draudimą. Gavę draudimą jūs turėsite pakankamai pinigų pragyventi su negalia, galėsite susimokėti už gydymo paslaugas, ar išlaikyti šeimą netekus pagrindinio maitintojo. Iš esmės investicinis gyvybės draudimas užtikrina finansinius poreikius tuomet, kai pats to negalite padaryti.
Antra, investicinis gyvybės draudimas atlieka taupymo funkciją. Pasibaigus, draudimo sutarties terminui draudimo kompanija grąžina sukauptą pinigų sumą. Sukaupta suma yra visų jūsų įmokų suma sumažinta draudimo mokesčiais ir padidinta investicine grąža. Dėl šios priežasties investicinis gyvybės draudimas yra ne tik rizikos draudimo priemonė, bet ir taupymo priemonė. Viena sutartis apjungia abu šiuos produktus. Bendra draudimo ir taupymo sutartis leidžia draudimo bendrovėms atpiginti patį draudimą, nes taip sutaupomi administravimo kaštai.

Atskirai draudimas ir investavimas

Pažymėtina, kad draudimo bendrovės Lietuvoje jau siūlo investicinio gyvybės draudimo produktus, kurie visiškai atskiria draudimą nuo investavimo t.y. renkantis tik draudimą, santaupoms pinigai visiškai neskiriami, o renkatės tik investavimą, jūs nesate draudžiami, o visos lėšos investuojamos. Pasaulyje nėra vieningos nuomonės ar tikslingiau rinktis atskirus produktus ar vieną bendrą, tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus poreikių.

1 komentaras:

  1. labai gera priemonė, tu ir apsidraudęs nuo traumų ir vienu metu investuoji. labai gera paslauga, pats draudžiuosi trečius metus, super. šito sugalvoto produkto kokybė ir perspektyvos puikios

    AtsakytiPanaikinti