Kas yra fundamentalioji analizė?

Fundamentalioji analizė yra tokia finansinio instrumento arba visos ekonomikos vystymosi analizė, kai analizuojama, kokie veiksniai yra ilgalaikiai, darantys ilgalaikę, fundamentalią įtaką analizuojamo objekto augimui, vystymuisi, kainos ir vertės pokyčiams. Dažniausiai fundamentalioji analizė yra
susijusi visos ekonomikos vystymosi veiksnių analize, ne tik su siauru analizės objektu. Kartais ji apibrėžiama kaip paklausos ir pasiūlos veiksnių analizė.
Iš tikrųjų, fundamentalioji analizė tiria viską, kas yra už valiutų rinkos ribų tam, kad nustatyti kintančius valiutų  kursus. Čia labai svarbi informacija apie biržų ir stambių verslas verslui tipo kompanijų darbą, Centrinių bankų diskonto normas, vyriausybės ekonomikos kursą, galimas permainas šalies politiniame gyvenime. Negalima pamiršti gandų ir lūkesčių. Fundamentalioji analizė – viena sudėtingiausių, ir, tuo pačiu, viena svarbiausių darbo valiutų rinkoje dalių.


Fundamentalių faktorių įtaka valiutų kursų kitimui
Fundamentalių rodiklių pavadinimas
Svarbumo lygis
Rodiklių kitimas
Valiutos kurso kitimas
Prekybinio deficito balansas
1
augimas
kritimas
Mokėjimų balanso deficitas
1
augimas
kritimas
Vartotojiškų kainų indeksas
1
augimas
kritimas
Urminių kainų indeksas
1
augimas
kritimas
Bendras vidaus produktas
1
augimas
augimas
Palūkanų normų keitimai
1
augimas
augimas
Bedarbystės lygis šalyje
1
augimas
kritimas
Piniginio kiekio duomenys M1, M2, M3, M4
1
augimas
kritimas
Mažmeninių pardavimų kiekiai
2
augimas
augimas
Gyvenamųjų namų statyba
2
augimas
augimas
Gamintojų kainų indeksas
2
augimas
kritimas
Pramoninės gamybos indeksas
2
augimas
augimas
Ekonomikos produktyvumas
2
augimas
augimas
Valstybinių obligacijų kainos
3
augimas
augimas

Valiutų rinka taip pat reaguoja ir į politinius įvykius, kurie vyksta vienoje ar kitoje valstybėje. Valiutos kursas paprastai reguliuojamas pravedant tarptautinius pasitarimus tarp vyriausybių ir centrinių bankų. Vyriausybės ir centriniai bankai stengiasi susitarti, kokio valiutos kurso reguliavimo reikia ir kaip užtikrinti valiutos kurso pastovumą

Fundamentalioji analizė ir techninė analizė yra dvi skirtingos finansų rinkos analizės metodikos, naudojamos vertinant akcijų, valiutų arba kitų finansinių instrumentų vertę. Šios dvi analizės formos skiriasi savo metodais, duomenų šaltiniais ir naudojamomis priemonėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą