Kodėl dreba automobilio vairas?

Vaziuojant dreba vairas, stabdant dreba vairas
Jei nutinka taip, kad važiuojant didesniu greičiu pradeda drebėti vairas. Tokiu atveju automobilio apžiūrą reikia pradėti nuo ratų. Čia galimi keli variantai: blogai išbalansuotos padangos, brokuotos padangos, restauruotas padangos- senas kordas, jei ratai neoriginalūs gali būti vidinė skylė per didelė - reikia dėti įvores, vidinės granatos.
Jei vairo vibracija atsiranda stabdant – tikėtina, kad kažkas negerai su stabdžių sistema, pavyzdžiui, gali būti kreivi stabdžių diskai. Automobilio vairas gali drebėti dėl kitų priežasčių. 

Vairuojant dreba automobilio vairas


Defektuoti ar nusidėvėję vairo ir padangų dalių komponentai: nusidėvėję ar defektuoti stabilizatoriai, gumos ir kitos padangų dalių komponentai taip pat gali sukelti vairo drebėjimą.
Mechaninės problemos: problemos su vairo mechanizmu ar pakabos sistema taip pat gali sukelti vairo drebėjimą.
Stabdant automobilį dreba vairas. Ratlankių arba stabdžių diskų deformacija: jei ratlankiai yra iškreipti ar deformuoti arba dažniau pasitaikantis variantas yra deformuoti stabdžių diskai.
Jei važiuojant vidutiniu arba dideliu greičiu dreba vairas. Vienos ar kelių padangų slėgio stoka: jei padangose slėgis smarkiai skiriasi arba blogai išbalansuotos padangos.
Vairo sutrikimai: kitos vairo dalys, tokios kaip variklio ašys, gali sukelti vairo drebėjimą, jei jos yra sugedusios ar nusidėvėjusios.

Rekomenduojama, kad, jei pastebite, kad automobilio vairas dreba, nedelsdami kreiptumėtės į patyrusią automobilių meistrą, kad būtų nustatyta problema ir atlikta reikalinga priežiūra arba remontas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą