Kaip taupyti pinigus? 7 patarimai


Taupyti nėra sudėtinga. Tarkim kas mėnesį atsidėkite 10% savo pajamų ir jų nelieskite, tol kol nepasieksite užsibrėžtos sumos. Tačiau pradedant taupyti, reikia žinoti kur bus išleisti sutaupyti pinigai.
Dauguma susitaupę vieną ar kitą pinigų sumą nusiperka "žaisliuką"(automobilį, telefoną, treniruoklį it t.t). Įsigijus bevertį daiktą džiaugsmas trunka, gan trumpai, o vėliau pamatai, kad taupyta buvo gan ilgai, o pinigų nebėra ir daiktas praradęs vertę. O viso to pasekoje pinigai išmesti į balą.

Keletas patarimų, kaip sutaupyti pinigų


Pinigų taupymas yra svarbus įgūdis, kuris gali padėti pasiekti savo finansinius tikslus ir sukurti finansinį saugumą. Štai keletas patarimų, kaip sutaupyti pinigų:

  1. Išsikelkite finansinius tikslus: užsibrėžę aiškius finansinius tikslus galite išlikti motyvuotiems ir susitelkti į taupymą. Jūsų tikslai gali būti trumpalaikiai arba ilgalaikiai, pavyzdžiui, taupyti atostogoms arba kaupti pensijai.
  2. Sukurkite biudžetą: Biudžeto sudarymas gali padėti nustatyti sritis, kuriose galite sumažinti išlaidas ir sutaupyti pinigų. Stebėkite savo pajamas ir išlaidas bei ieškokite būdų, kaip sumažinti išlaidas.
  3. Sumažinkite nereikalingas išlaidas: ieškokite būdų, kaip sumažinti savo išlaidas mažindami dalykus, kurių jums iš tikrųjų nereikia, pavyzdžiui, rečiau valgydami kavinėse ar restoranuose, atšaukdami nenaudojamas prenumeratas arba ieškodami būdų, kaip sumažinti komunalines paslaugas.
  4. Apsipirkite protingai: pirkdami bakalėjos, drabužių ar kitų prekių ieškokite pasiūlymų ir nuolaidų. Palyginkite kainas ir apsvarstykite galimybę pirkti urmu arba pirkti naudotus daiktus.
  5. Vietoj kredito kortelės naudokite grynuosius pinigus: grynųjų pinigų naudojimas vietoj kredito kortelės gali padėti išvengti per didelių išlaidų ir skolų kaupimosi. Kiekvieną mėnesį sumokėkite visą kredito kortelės likutį, kad išvengtumėte palūkanų mokesčių.
  6. Automatizuokite savo santaupas: kiekvieną mėnesį nustatykite automatinius taupymo pervedimus iš einamosios sąskaitos į taupomąją sąskaitą. Tai gali padėti jums nuolat sutaupyti, negalvojant apie tai.
  7. Investuokite į savo ateitį: apsvarstykite galimybę investuoti į išėjimo į pensiją sąskaitą ar kitas investicines priemones, kurios laikui bėgant gali padėti jūsų pinigams augti.

Norint, kad taupymas įgautų prasmę reikia pirkti tokius daiktus, kurie turėtų vertę ateityje arba įsigyti aktyvus kurie uždirbtų pinigus jums "nedirbant". Aktyvai ar vertę įgyjantys daiktai per tam tikrą laiką ir turėtų būti kiekvieno taupančiojo tikslas. Nes metams bėgant jūs tampate vis turtingesnis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą