Kaip atpažinti padirbtus eurus?

Dažniausiai Lietuvoje yra aptinkami padirbti 20 ir 50 eurų banknotai. Jei kilo įtarimų, kad turite padirbtus eurus ar kas bando įkišti padirbtą euro banknotą atkreipkite į šias euro apsaugos priemones.
Tikrinant euro banknotą, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į pagrindines euro apsaugos priemones t.y. liečiant pirštu banknotą, banknoto paviršius turi būti gruoblėtas, aiškiai turi matytis vandens ženkliai, metalizuotos juostelės, holograminės juostelės ir fragmentai, juose besikeičiantys paveikslėliai. Padirbti eurai šių visų savybių neturės.

Patikrinkite apsauginį siūlą: kiekvienas eurų banknotas turi apsauginį siūlą, kuris matomas laikant prieš šviesą. Apsauginis siūlas turi būti įterptas į banknotą, o ne ant jo atspausdintas.

Palyginkite serijos numerius: kiekvienas eurų banknotas turi unikalų serijos numerį, kuris turi sutapti abiejose banknoto pusėse. Jei serijos numeriai nesutampa, tai gali būti padirbtas banknotas.
Jei vis dar kyla įtarimų, paprasčiausias būdas patikrinti banknotą – palyginti jį su kitu to paties nominalo banknotu, kurio tikrumu neabejojate.

Jei nesate tikri, ar euro banknotas yra tikras, galite nunešti jį į banką arba valiutos keityklą, kad patikrintų. Tvarkant grynuosius pinigus svarbu būti budriems ir atsargiems, kad netaptumėte sukčiavimo auka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą