Užsidegė variklio alyvos slėgio lemputė

Uzsidega raudona tepalo lempute
Jei užvedus automobilio variklį ar važiuojant užsidega alyvos slėgio įspėjamoji lemputė, tai reiškia kad tepalo lygis automobilio variklyje yra nukritęs žemiau minimalios ribos arba alyvos slėgis yra per žemas.
Šis senovinis raudonas arba geltonas alyvos piltuvėlio simbolis rodo, kad jūsų automobilio alyvos slėgis nukrito arba alyva išteka iš variklio, arba tepalo slėgio jutiklis neveikia, tad gali vykti nepakankamas transporto priemonės variklio tepimas (gali būti kad, kai kuriuose automobilių prietaisų skydeliuose vietoj šio raudono ar geltono simbolio bus rodomas žodis OIL).

Kaip užgesinti tepalo lemputę?


Prastas variklio tepimas gali sugadinti automobilio variklį, todėl svarbus į tai atkreipti dėmesį! Kai tik galite sustokite saugiai kelkraštyje, išjunkite automobilio variklį. Apžiūrėkite variklio skyrių, ar nėra akivaizdžių alyvos nuotėkių, jei nesimato alyvos ištekėjimo palaukite kokį 30 min kol alyva nusistovės variklyje ir patikrinkite alyvos lygį. Automobilis turi stovėti lygioje vietoje, negali būti pasviręs į vieną ar kitą pusę - į priekį ar atgal.

Tepalo lygis variklyje. Tepalo lygio matuoklį ištraukite iš variklio nuvalykite skudurėliu ir vėl įkiškite į variklį ir vėl ištraukite. Tepalo turi būti virš minimalios ribos. Jei tepalo mažiau minimalios ribos būtina tepalo pripilti į variklį. Tačiau būtina žinoti kokios rūšies tepalas buvo supiltas į variklį. Jei tepalo lygis žemas, įpylus tepalo lemputė turėtų užgesti.
Alyvos siurblio gedimas. Dingo trauka ir stabdžiai. Jei jame yra pakankamai alyvos, bet variklis veikia triukšmingai, gali būti problemų su alyvos siurbliu. Greičiausiai prasisuko tepalo ašis. Skubiai gesint variklį ir nekurt. Kviest traliuką ir į servisą.
Alyvos slėgio jutiklis. Jei alyvos lygis yra tinkamas ir variklis veikia sklandžiai, gali būti, kad jūsų alyvos slėgio jutiklis neveikia. Į zondą galėjo patekti nešvarumai ir priversti zondą siųsti klaidingus pranešimus, todėl užsidega tepalo lemputė. Jei tepalo lygis variklyje yra geras, o lemputė vis tiek dega, tikriausiai reikės keisti būtent šią dalį.

Jei nepavyko išspręsti šios problemos patiems, tada svarbu kuo greičiau pristatyti savo automobilį į servisą, kad mechanikas galėtų apžiūrėti ir pašalintų trūkumus ar gedimus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą